Kripos: Narkotatt norsk kvinne hadde 3 kilo kokain

Den norske kvinnen som er tatt for narkotikasmugling i Ecuador, skal ha hatt 3 kilo kokain med seg da hun ble pågrepet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er Kripos som opplyser dette til Agder politidistrikt, skriver Lindesnes Avis.

Kvinnen i 50-årene ble pågrepet på flyplassen i Ecuadors hovedstad Quito den 28. februar og har siden sittet fengslet mistenkt for narkotikasmugling.

Les også: Norsk kvinne fengslet i narkotikasak i Ecuador

Advokat

Kvinnens familie har engasjert den norske advokaten Nils A. Grønås for å ivareta kvinnens rettigheter. Han sier han jobber med å få tak i kvinnen og få klarhet i omstendighetene rundt arrestasjonen.

Utenriksdepartementet sier kvinnen får konsulær bistand fra den norske ambassaden i Santiago og konsulatet i Quito. Kvinnen har blant annet fått besøk i fengselet.

Venner og bekjente av kvinnen uttaler til flere medier om at kvinnen skal ha møtt en person på internett og hatt et forhold til denne mannen opptil halvannet år.

– Hun kunne aldri gjort dette selv. Jeg tror hun ble blendet av følelser og ble lurt, sier en person til avisen.

– Ble advart

Kvinnen skal ha blitt advart av personer rundt seg om at personen hun angivelig hadde truffet på internett, trolig ikke eksisterte, men var en konstruert person. Mannen skal blant annet ha sagt at han ønsket å besøke kvinnen i Norge, men dukket enten ikke opp på flyplassen eller avlyste på svært kort varsel.

– Jeg er grusomt bekymret for henne. Jeg tenker at hun må være veldig redd og ensom i fengselet, sier vennen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus