Mannskap evakuert fra skip i havsnød

Fire personer er evakuert fra skipet Fosenbulk som har fått maskinstans sørvest for Flatanger i Nord-Trøndelag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– De fire personene ble fløyet med Sea King-helikopter til Ørlandet. Nå som de er evakuert, er vårt oppdrag på stedet over, sier redningsleder Eirik Walle ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB.

Mistet motorkraft

Skipet Fosenbulk meldte klokken 6.27 at det trengte assistanse. Skipet hadde mistet motorkraft, og drev på anker tre-fire kilometer fra land, ifølge Adresseavisen. Ved 10-tiden hadde skipet flyttet seg mye nærmere kysten.

– Det er seks-sju meter høye bølger her og stiv kuling. Skipet ligger 100 meter fra land, sier styrmann Håkon Hanssen på redningsskøyta Håkon V til VG.

Les også: Trøndelag og Nordland gjør seg klar for ekstremvær

Ifølge Walle ved Hovedredningssentralen bistår Forsvaret i redningsaksjonen. Kystverket er koblet inn i saken fordi det er fare for forurensning dersom skipet havarerer.

Fikk problemer under aksjonen

Sea King-helikopteret som fraktet de fire personene til Ørlandet fikk tekniske problemer under redningsaksjonen, men problemene skal ikke ha hemmet arbeidet.

– De fløy med de tekniske problemene til mannskapet var tatt i land, og deltok i aksjonen til de var tomme for drivstoff, sier Walle til NTB.

Skipet er 60 meter langt og 695 tonn tungt, og driver i et område med mange grunner. Redningsselskapet melder at det jobbes med å få på plass sleping av båten.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus