Sp-veteraner ber Borten Moe trekke seg

Gamle SP-veteraner mener at Ola Borten Moe har drevet sin egen politikk og brutt partiprogrammet på flere punkter. Foto: NTB scanpix.
Gamle SP-veteraner mener at Ola Borten Moe har drevet sin egen politikk og brutt partiprogrammet på flere punkter. Foto: NTB scanpix.

Nestleder Ola Borten Moe bør ikke stille til valg som nestleder i Senterpartiet for en ny periode. Det vil være det beste for partiet, mener tre senterpartiveteraner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ragnhild Queseth Haarstad (74), Åse Grønlien Østmo (72) og Anne Vik (81) mener at Ola Borten Moe, som nestleder i partiet, har drevet sin egen politikk og brutt partiprogrammet på flere punkter, melder NRK.

– Borten Moe har fått mulighet til å vise at han kan spillereglene, og det har vist seg at han ikke er den tilliten verdig. Han gjør det vanskelig for lederen som til stadighet må forklare og det er vanskelig å framstå som et samlet parti, sier Åse Grønlien Østmo, tidligere nestleder i Senterpartiet.

Les også: Ni fylkeslag vil vrake Borten Moe

De tre tidligere politikerne har skrevet under et opprop, der det blant annet heter:

«Senterbevegelsen og dets forløpere har vært en sterk, målbevisst kraft i det norske samfunnet siden starten av 1900-tallet. Vi er mange som er glade i partiet og tradisjonen det bygger på. På samme måte er vi mange som nå bekymrer oss over en ukultur som truer med å rive ned fundamentet som vi står på.»

– Partiledelsen må være lojal mot de vedtakene som flertallet i landsmøtet vedtar. Det gjelder både partiprogram og enkeltsaker. Landsmøtet må være trygge på at dette blir lojalt fulgt opp av ledelsen, sier Ragnhild Queseth Haarstad, som er tidligere statsråd og stortingsrepresentant for partiet.

Les også: Presset mot Borten Moe fortsetter

De tre kvinnene mener det er viktig å ta denne diskusjonen om nestledervervet nå for å få ro i partiet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus