Tybring-Gjedde vil fristilles i innvandringssaker

Stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde (Frp) vil stemme etter egen overbevisning i innvandringsspørsmål. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde (Frp) vil stemme etter egen overbevisning i innvandringsspørsmål. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Christian Tybring-Gjedde (Frp) betegner innvandringssaker som et samvittighetsspørsmål på linje med abortsaken. Han ber om å fristilles i Stortinget.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stortingsrepresentanten har skrevet et brev til Fremskrittspartiets stortingsgruppe der han ber om å bli fristilt i Stortinget – slik at han kan stemme etter egen overbevisning i disse spørsmålene, melder Aftenposten.

– Jeg kan ikke bryte med min egen samvittighet og sitte i stortingssalen og stemme for saker jeg er imot eller mot saker jeg er for, sier Tybring-Gjedde til avisen.

Han ønsker å ha muligheten til å stemme for en strengere innvandringspolitikk selv om det skulle bryte med avtalen som er inngått mellom regjeringen og KrF og Venstre.

– For meg er det snakk om et personlig samvittighetsspørsmål, på linje med hva abort er for KrF. Vi kan tape noen slag om bompenger, handlingsregelen og så videre. Men jeg kan ikke sitte og se på at samfunnet forvitrer, sier han.

Frps parlamentariske leder Harald Tom Nesvik ønsker ikke å kommentere brevet overfor Aftenposten.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus