Fortsatt isolasjon for Eirik Jensen

Den korrupsjonssiktede politimannen Eirik Jensen må fortsatt sitte isolert i varetekt, har Oslo tingrett avgjort. Retten begrunner det med en reell fare for at han vil kunne påvirke etterforskningen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Retten ga dermed aktor i saken, etterforskningsleder Helle Kristin Gulseth i Spesialenheten for politisaker, medhold i begjæringen.

«Slik retten ser det er det overveiende sannsynlig at siktede har en reell mulighet til å påvirke etterforskningen, og at det er en nærliggende fare for at han vil utnytte en slik mulighet, dersom han ikke undergis fullstendig isolasjon ytterligere en periode.

Restriksjoner i form av brev- og besøksforbud, samt medieforbud som siktede er underlagt, anses ikke tilstrekkelig til å avhjelpe dette», skriver tingrettsdommer Nina Opsahl i kjennelsen.

Se intervju med aktor og forsvarer i videoen øverst i artikkelen.

Vil ikke utdype

– Vi ba om forlenget isolasjon fordi vi mener det er bevisforspillelsesfare, sier etterforskningsleder Gulseth til NTB. Hun ønsker ikke å utdype hva slags beviser det er snakk om.

Varetektsperioden går ut om to uker. Om politiet da vil begjære forlenget varetekt og isolasjon, er ikke klart.

– Det vil være en fortløpende vurdering, understreker etterforskningslederen.

Les også: Jensens isolasjon behandles for lukkede dører

Politioverbetjent Eirik Jensen ble pågrepet mandag 24. februar, mistenkt for grov korrupsjon. Han har jobbet i Oslo politidistrikt siden 1977 og har blant annet vært leder for gjengprosjektet. Den siste tiden har han jobbet i politimesterens strategiske stab.

Politioverbetjenten skal ifølge siktelsen ha mottatt store pengebeløp for å bidra til smugling av narkotika. Han avviser alle beskyldninger.

Ikke til stede

Jensen selv var ikke til stede under rettsmøtet. Retten ga etterforskningslederen medhold i at det skulle gå for lukkede dører.

Les også: Forsvareren: - Vanlig forhold mellom Jensens forbruk og inntekter

Dommeren argumenterte med at det vil kunne komme fram opplysninger som kan skade etterforskningen hvis de kommer ut – til tross for at pressen har referatforbud fra slike rettsmøter.

For to uker siden ble den korrupsjonssiktede politimannen varetektsfengslet i fire uker, hvorav to uker i isolasjon. Isolasjon ved førstegangsfengsling kan bare ilegges i to uker, og derfor måtte retten tirsdag ta stilling til begjæringen om videre isolasjon.

Les også: Aviskilder sier Jensen kan være utsatt for komplott

– Har det ikke bra

– Han har det ikke bra. Han har sittet isolert 24 timer i døgnet i et østlandsfengsel med en siktelse mot seg som han på det mest bestemte avviser, sier Jensens forsvarer, advokat Jens-Ove Hagen, til NTB.

– Det gjør ham tyngre til sinns. Vi vet alle hvilke behov vi har for å ha kontakt med våre medmennesker, kjente eller ukjente, etter en tid i isolasjon. Det preger hans sinnsstemning ganske sterkt, fortsetter forsvareren.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus