Israelske styrker drepte palestinsk dommer

Israelske soldater ved Allenby-brua der en palestinsk mann ble skutt og drept mandag. Foto: Ronen Zvulun / Reuters / NTB scanpix
Israelske soldater ved Allenby-brua der en palestinsk mann ble skutt og drept mandag. Foto: Ronen Zvulun / Reuters / NTB scanpix

Israelske styrker har skutt og drept en palestiner som skal ha forsøkt å stjele et våpen fra en israelsk soldat. Mannen jobbet som dommer i Jordan og hadde dobbelt statsborgerskap.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

38 år gamle Raed Zeiter skal ifølge det israelske forsvaret ha forsøkt å stjele et våpen fra en israelsk soldat ved Allenby-brua, som knytter Vestbredden sammen med Jordan.

– Styrkene løsnet skudd mot mistenkte som svar på at han forsøkte å ta våpenet, skriver det israelske militæret i en uttalelse.

Zeiter var fra byen Nablus nord på Vestbredden. Det israelske forsvaret sier han forlot Vestbredden i 2011. Jordanske myndigheter melder at den drepte jobbet som dommer i Amman, samt at han også hadde jordansk statsborgerskap.

Israelske kilder melder at en annen palestiner også ble drept av israelske soldater mandag. Mannen skal ha blitt skutt og drept da han kastet stein på soldatene på en vei utenfor Ramallah på Vestbredden.

Forrige måned kom menneskerettsorganisasjonen Amnesty International med kraftig kritikk mot Israel i en rapport som dokumenterte drapet på 45 palestinere.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus