Streng straff for voldtekt av sovende kvinne

En 28 år gammel mann har anket en straff på nesten fire års fengsel for voldtekt en sovende kvinne etter en tur på byen sammen med to venninner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen fra Haugesund fikk ikke rettens forståelse for argumentet om at han ble seksuelt pirret da to venninner hadde sex slik at han hørte det. Ifølge dommen skal alle tre ha vært sammen på byen i august 2012 og da de kom tilbake hadde kvinnene gått og lagt seg sammen, skriver Haugesunds Avis.

Etter en stund kom kvinnene ut og fortalte 28-åringen hva de hadde gjort bak den lukkede døren mens de masserte ham. Senere gikk kvinnene og la seg på nytt og da tok mannen seg inn på soverommet og voldtok den ene av kvinnene som hadde sovnet.

– Retten er enig med forsvarer i at det som skjedde før de to kvinnene gikk og la seg, var egnet til å hisse opp tiltalte seksuelt. Retten kan imidlertid ikke se at dette ga tiltalte noen grunn til å anta at han hadde fått tillatelse til å komme inn på soverommet etter at de hadde lagt seg, skriver Haugaland tingrett dommen som dømmer mannen til tre år og ti måneder i fengsel for overgrepet.

Mannen anket dommen på stedet etter at den var blitt lest opp for ham mandag. En ankesak vil trolig komme opp til høsten.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus