Krim inviterer OSSE til folkeavstemningen

Mandag tok russiske styrker over et militærsykehus og en rakettbase på Krim-halvøya. Søndag er det folkeavstemning. Foto: Reuters/Vasily Fedosenko.
Mandag tok russiske styrker over et militærsykehus og en rakettbase på Krim-halvøya. Søndag er det folkeavstemning. Foto: Reuters/Vasily Fedosenko.

Krims regionsforsamling har invitert observatører fra Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) til søndagens folkeavstemning om løsrivelse fra Ukraina.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det melder det russiske nyhetsbyrået RIA. OSSE-observatører har tidligere blitt nektet adgang til Krim-halvøya.

Folkeavstemningen skal etter planen holdes 16. mars, og Krims innbyggere skal få si om de ønsker at halvøya skal bli russisk eller forbli ukrainsk territorium.

Det er det prorussiske, selverklærte nye lederskapet på Krim som har vedtatt folkeavstemningen, som verken myndighetene i Kiev eller Vesten anerkjenner.

USAs ambassadør i Kiev, Geoffrey Pyatt, har uttalt at Krim er og fortsatt bør være en del av Ukraina, men at Washington samtidig anerkjenner at Russland har legitime interesser på halvøya, der den store russiske Svartehavsflåten holder til.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus