Forsvarer vil ha åpenhet om isolasjon for politileder

Jens-Ove Hagen er forsvarer for den siktede politimannen. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
Jens-Ove Hagen er forsvarer for den siktede politimannen. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix

Forsvareren til Eirik Jensen vil kreve åpne dører når Spesialenheten for politisaker tirsdag vil be om fortsatt isolasjon for polititoppen Eirik Jensen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rettsmøtet finner sted i Oslo tingrett tirsdag klokka 9, opplyser forsvareren hans, advokat Jens-Ove Hagen, til NTB.

For to uker siden ble Jensen varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. Isolasjon kan imidlertid bare ilegges i to uker ved førstegangsfengsling. Tirsdag vil Spesialenheten kreve fortsatt isolasjon fram til fengslingen går ut 25. mars.

Les også: Aviskilder sier Jensen kan være utsatt for komplott

– Orker ikke blitsregn

Til NTB opplyser forsvareren at Jensen ikke vil møte i retten tirsdag.

– Han orker ikke belastningen med å møte blitsregnet som vil komme dersom han stiller, sier Hagen.

– Men vi er av den oppfatning at offentligheten bør få adgang til å få med seg det som skjer i saken og vil be om åpne dører under rettsmøtet, sier forsvareren videre.

Forsvareren er sterkt kritisk til måten Spesialenheten etterforsker Jensen på og hvordan de velger å avhøre ham. Hagen har gjentatte ganger bedt om at klienten hans blir konfrontert med de angivelige bevisene som knytter ham til hasjligaen som er blitt rullet opp i Bærum.

– Han er fortsett helt klar på at han er uskyldig i dette. Han forstår at alvorlige påstander om straffbare handlinger må være gjenstand for etterforskning, men han skjønner ikke hvorfor han ikke blir konfrontert med disse påstandene under avhør, sier Hagen.

Les også: – Eirik Jensen overbevist om at han vil bli frikjent

Ber retten lukke

Oslo tingrett bekrefter overfor NTB at Spesialenheten på forhånd har begjært lukkede dører under møtet om forlenget isolasjon tirsdag. Dette forhindrer ikke at den siktedes forsvarer kan kreve at dørene åpnes når rettsmøtet starter.

Spesialenheten, som etterforsker Jensen, ønsker overfor NRK ikke å kommentere kravet om videre isolasjon. – Vi har ingenting å meddele pressen nå, sier Liv Øyen, leder for etterforskningsavdeling Øst-Norge.

Politioverbetjent Eirik Jensen ble pågrepet mandag 24. februar, mistenkt for grov korrupsjon. Han har jobbet i Oslo politidistrikt siden 1977 og har blant annet vært leder for gjengprosjektet. Den siste tiden har han jobbet i politimesterens strategiske stab.

Avviser beskyldninger

Politioverbetjenten skal ifølge siktelsen ha mottatt store pengebeløp for å bidra til smugling av narkotika. Han avviser alle beskyldninger.

Før helgen satt Jensen i et fire timer langt avhør med Spesialenheten.

– Han er avhørt om sin privatøkonomi. Man er ute etter å finne ut av om det er et misforhold mellom inntekter og forbruk, og det var helt ordinært, slik han forklarte det, sa forsvarer Hagen til NTB i etterkant av avhøret. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus