NRK avviser MGP-krise

Linnea Dale sang seg videre til den norske MGP-finalen i helga, men delfinalene leverte svake seertall. Foto: NTB Scanpix
Linnea Dale sang seg videre til den norske MGP-finalen i helga, men delfinalene leverte svake seertall. Foto: NTB Scanpix

Helgens delfinaler gikk for tidenes laveste seertall, men NRK har fremdeles troen på MGP-konseptet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Delfinalene i Melodi Grand Prix har aldri hatt lavere oppslutning blant seerne. Delfinalene NRK sendte fredag og lørdag hadde henholdsvis 641.000 og 644.000 seere, mens søndagens delfinale samlet kun 551.000 foran TV-en, skriver Dagbladet.

Til sammenligning hadde MGP-sendingene et gjennomsnitt på 1.177.000 seere i suksessåret 2009, da Alexander Rybak til slutt vant den internasjonale finalen i Moskva.

NRK har arrangert delfinaler siden 2006, og på ni forsøk endte årets gjennomføring med de svakeste seertallene noensinne. Trenden er nedadgående; etter flere år med over millionen seere, endte fjorårets delfinalesendinger med henholdsvis 752.000, 666.000 og 677.000 seere.

Les også: Mo til MGP-finalen

– NRK ødelegger MGP

I år valgte NRK å sende alle de tre delfinalene samme helg og fra Oslo, der de tidligere har spredt delfinalene ut over en hel vår og rundt om i Norge. Morten Thomassen leder den norske Melodi Grand Prix-klubben, og tror helgens MGP-sendinger kan ha blitt for mye av det gode.

– Jeg synes det er spennende at de prøver å gjøre en vri på det, og gjøre et event av en hel helg, men en vanlig borger har nok fått Grand Prix-overdose, sier han til Kampanje.no.

Tidligere MGP-kommentator Jostein Pedersen holder ikke tilbake i sin kritikk av NRKs gjennomføring.

– Det er for mange svake låter, for lite fest og moro og et fullstendig mislykket «dommerpanel» mellom låtene, sier Pedersen til Dagbladet.

Pedersen ønsker seg heller én storslått finale der artistene presenterer originale låter for første gang.

Les også: Oda og Wulff til MGP-finalen

– Bare sprøyt

Stian Malme, NRKs prosjektleder for Melodi Grand Prix, mener sterk konkurranse fra andre kanaler er en faktor bak helgens seertall.

– Vi møter varierende konkurranse fredag, lørdag og søndag, og har bare gått ned noen prosentpoeng når det gjelder andel seere. Vi er fornøyde med tanke på at det er hard konkurranse, sier han til Kampanje.no.

Også i Sverige har seertallene dalt for deres versjon av MGP, Melodifestivalen. Årets svenske finale hadde 800.000 færre seere enn fjorårets, men prosjektleder Malme avviser at selve MGP-konseptet står svakere enn før.

– Det er bare sprøyt. Sverige er verdensmestere i Melodifestival. De har hatt unormalt mange seere året før, og at de falt noen prosentpoeng er naturlig. Det er ikke noen nedadgående trend, sier Malme.

Årets norske finale avholdes allerede førstkommende lørdag i Oslo Spektrum.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus