Fire ukrainske aktivister savnet på Krim

Fire ukrainske aktivister er bortført av militante prorussiske grupper på Krim-halvøya, sier familiemedlemmer og en journalist som var øyenvitne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fire er savnet etter to separate hendelser.

Oleksij Byk fra nettstedet Glavkom sier til AFP at han så omkring 20 væpnede menn rundt to kvinner som knelte på bakken med armene bundet bak ryggen nær landsbyen Armjansk ved den uoffisielle grensen mellom Krim og resten av Ukraina.

– Eiendelene deres var spredt utover veien, sier Byk, som sier han så at de to hadde klistremerker til støtte for demonstrantene på Maidan-plassen og at en av kvinnene hadde en tatovering til minne om de drepte i Kiev.

En talsmann for den vestligorienterte Euromaidan-bevegelsen, Svjatoslav Yurosj, sier det er tre, og ikke to kvinner som er bortført. De tre navngis som aktivistene Oleksandra Ryazjtseva og Kateryna Butko og journalisten Olena Maksymenko.

Yurosj sier han har fått meldinger om at kvinnene blir holdt tilbake i en leir nær et improvisert kontrollpunkt ved en av veiene inn på Krim-halvøya.

– Vi er svært bekymret, deres liv kan være i fare, sier Yurosj.

Aktivisten Sergij Kovalskij forteller om en annen hendelse der hans far, Anatolij Kovalskij og en annen mann, Andrij Sjtsjenkun, ble bortført av menn iført svarte og oransje bånd. Slike bånd brukes av militante prorussiske «selvforsvarsgrupper».

De to savnede forberedte en demonstrasjon til støtte for myndighetene i Kiev.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus