Barnevernsinstitusjon anmeldes etter Brennpunkt-dokumentar

Barnevernsinstitusjon anmeldes etter Brennpunkt-dokumentar
Barnevernsinstitusjon anmeldes etter Brennpunkt-dokumentar

Landsforeningen for barnevernsbarn (LFB) anmelder Motivasjonskollektivet etter en Brennpunkt-dokumentar om tvangsbruk ved institusjonen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er viktig at disse ungdommene føler at noen står opp og kjemper for deres rett, sier LFB-medlem Jan Kristian Gundersen.

Tirsdag sendte NRK Brennpunkt-dokumentaren «Med tvang skal vondt fordrives». Der forteller tidligere beboere ved institusjonen om en utstrakt bruk av tvang. Ifølge dokumentaren fortsetter tvangsbruken i dag.

«Det er ikke akseptabelt at institusjoner benytter seg av denne typen metoder, og det er viktig at institusjoner granskes nøye slik at uakseptable forhold som dette avdekkes» skriver organisasjonen i en pressemelding.

Daglig leder Bjørn Skotaam i Motivasjonskollektivet sier at han tar den varslede anmeldelsen til etterretning.

– De står fritt til å anmelde forhold de mener bør anmeldes. Så får man bare se hvordan politiet vil forfølge den. Det er opp til politiet å vurdere, sier han til NTB.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus