Nestendag for Bardal i Kollen

Anders Bardal ble nummer to i Holmenkollrennet søndag. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)
Anders Bardal ble nummer to i Holmenkollrennet søndag. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Formen er nær på topp for Anders Bardal, men Severin Freund ble for god i Holmenkollen søndag. Trønderen har ikke tenkt det dugg på skiflygings-VM.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tyskeren vant med 13,3 poengs margin. Bardal tok annenplassen, og den kom bare to dager etter seieren i Granåsen.

Til helgen er Bardal blant outsiderne i VM i skiflyging i Tsjekkia (Harrachov). For de to rennene må det en real omstilling til av trønderen.

Vanskelig

Juri Tepes har hoppet lengst (220 meter med fall) i bakken som nå venter Bardal.

– Det har jeg ikke tenkt noe på hittil. Jeg må først avslutte dette. Jeg kommer til å forberede meg litt i dagene som kommer, blant annet ved å se litt på gamle videoklipp. Harrachov er en spesiell bakke. Hoppet er langt, og det er lett å være for tidlig ute der. Tålmodighet blir viktig, sier Bardal.

Nordmannen hoppet to solide omganger i Holmenkollen søndag. Det var likevel langt fra å holde mot Freund. Han var stabil som bare det og cruiset inn til soleklar seier. Kamil Stoch ble nummer tre og ga de mange tusen polske tilhengerne grunn til å juble.

Tom Hilde (13.-plass), Andreas Stjernen (17) og Rune Velta (19) var de tre andre nordmennene som hoppet finaleomgangen.

Les også: Hilde fornøyd etter 13.-plassen

Alene

Den norske hoppsesongen har langt fra tatt av. Bardal er eneste nordmann med plasseringer på seierspallen (to seirer, tre annenplasser og to tredjeplasser) i verdenscupen.

I sammendraget ligger Bardal som femtemann. Så tar det tid å lete seg fram til de neste nordmennene. Det er Anders Fannemel (26) og Rune Velta (30).

– Det har vært nesten for mange. Alle er gode nok i enkelthopp. Jeg savner flere som kan presse meg. Det kommer flere yngre hoppere bakfra, Daniel André Tande er en av dem, sier Bardal.

Suksess

Hopperne avslutter sesongen med skiflyging i Planica helgen etter Harrachov-VM. Norge har medalje i de fem siste skiflygingsmesterskapene:

  • 2004: Gull Roar Ljøkelsøy/gull lag
  • 2006: Gull Ljøkelsøy/gull lag
  • 2008: Bronse lag
  • 2010: Bronse Anders Jacobsen/bronse lag
  • 2012: Sølv Rune Velta

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus