Wigan i godt selskap etter seier mot City

Wigans James Perch gratuleres av sine lagkamerater etter å ha sendt laget opp i 2-0 over Manchester City i FA-cupens kvartfinale søndag. Foto: Phil Noble (Reuters)
Wigans James Perch gratuleres av sine lagkamerater etter å ha sendt laget opp i 2-0 over Manchester City i FA-cupens kvartfinale søndag. Foto: Phil Noble (Reuters)

Wigan slo søndag Manchester City 2-1 på bortebane i FA-cupens kvartfinale. Med det er klubben fra mesterskapsserien ett av bare fire lag som har slått City på bortebane denne sesongen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Engelsk FA-cup fotball søndag:
Engelsk FA-cup fotball søndag, kvartfinaler:


Hull – Sunderland 3-0 (0-0)

Mål: 1-0 Curtis Davies (68), 2-0 David Mayler (72), 3-0 Matty Fryatt (77).

20.047 tilskuere.

Manchester C. – Wigan 1-2 (0-1)

Mål: 0-1 Jordi Gomez (str. 27), 0-2 James Perch (47), 1-2 Samir Nasri (68).

Thomas Rogne var ubenyttet reserve for Wigan.

Sheffield U. – Charlton 2-0 (0-0)

Mål: 1-0 Ryan Flynn (65), 2-0 John Brayford (67).

30.048 tilskuere.

Tidligere denne sesongen har City nærmest vært umulig å slå på hjemmebane. Bayern München (3-1 i mesterligaen), Chelsea (1-0 i ligaen) og Barcelona (2-0 i mesterligaen) var før søndagens kamp de eneste som har reist hjem fra den blå delen av Manchester med seier i bagasjen.

– Er dette min største dag som manager? Sannsynligvis. Dette var min sjanse til delvis å gjenskape det Roberto Martinez gjorde sist sesong, sa Wigan-manager Uwe Rösler til BT Sport.

I fjor vant Wigan FA-cupen med seier over Manchester City i finalen.

Katastrofale forsvarstabber gjorde jobben lettere for Wigan. I første omgang var Martín Demichelis på foten til Marc-Antoine Fortune, som gikk i bakken. Spanjolen Jordi Gómez var sikker fra straffemerket.

Les også: Ny cupnedtur for Sunderland

Clichy-tabbe

Gjestene fra mesterskapsserien gikk til pause med ledelse, og det tok ikke lange tiden før Wigan doblet. Et lavt innlegg fra venstre, forbi hele City-forsvaret, fant James Perch på bakre stolpe. Han dro nytte av en uoppmerksom Gaël Clichy og økte til 2-0. Da var det bare spilt to minutter av annen omgang.

Manuel Pellegrini viste sin misnøye og gjorde tre bytter etter 52 minutter. Blant dem Edin Dzeko inn for Alvaro Negredo. Det ga nesten redusering 12 minutter senere. Dzeko dro seg fri på bakre stolpe, men headingen gikk i stolpen. Derfra og inn skapte Wigan lite, mens City skapte mye.

Etter 68 minutter prøvde Samir Nasri seg fra 18 meters hold. Kula stusset i gresset og gled pent inn i hjørnet bak Scott Carson.

– Jeg mener Citys scoring var offside. Joleon Lescott forstyrret keeperen. Det skulle vært offside, sa Rösler.

Enormt press

De siste tjue minuttene var et endeløst mareritt for både Wigan-forsvaret og City-angrepet. Hjemmelaget presset voldsomt, men slet med å få uttelling. Sergio Agüero og nevnte Dzeko var blant dem som fikk flere forsøk på å sette ballen i mål, men som ikke lyktes.

– City hadde ingenting å tape på slutten, og det merket vi. De presset oss med alt de hadde, sa Rösler.

Dermed ble Wigan det første laget fra mesterskapsserien som har vunnet på Manchester Citys hjemmebane siden Nottingham Forest gjorde det i 2009.

Wigans skalp mot City kan gi kjærkommen selvtillit videre i turneringen. I semifinalen på Wembley i april venter Arsenal. Hull og Sheffield United er de øvrige semifinalistene.

– Det kommer flere kamper fremover, og vi har et mål om å komme oss på omspillsplass til Premier League, sa Rösler.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus