Meny

Digitale sadister

Bare 5,6 prosent av de som svarte i en fersk kanadisk undersøkelse oppga at de aktivt likte å «trolle» andre nettbrukere. Illustrasjon: Colourbox.com.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ikke alle nettroll er sadister, men sadistene er i flertall blant de som troller på nett, ifølge en fersk studie.

– Ikke bare «sinte, unge menn»
Forsker Claire Hardaker ved universitetet i Lancaster studerer aggresjon, manipulasjon og svindel på nett, blant annet adferd som trolling, datamobbing og «grooming».

– I motsetning til adferd som cyberstalking eller datamobbing som rammer enkeltindivider, ofte over et visst tidsrom, har trolling ingen bestemte mål. Med andre ord er troll lykkelige bare de får respons fra noen. Trollet later til å være på jakt etter noe, oppmerksomhet, underholdning, emosjonell eller psykologisk anerkjennelse, og det er uviktig hvem som gir dem det. Selvsagt må vi være forsiktige. Alle er komplekse individer, og det kan være mange personlige, sosiale og historiske årsaker for hvordan de opptrer, skriver Hardaker i en e-post til ABC Nyheter.

Blant elementene ved trolling hun trekker frem er bedrag (for eksempel skjult identitet), manipulering (for eksempel forsøk på å drive noen vekk fra et sosialt medie som Twitter), og i enkelte tilfeller aggresjon (som å true med vold).

– Man kan kanskje se trolling som en barnesykdom, siden den allmenne bruken av internett er et relativt ferskt fenomen. På samme måte som vi så at telefonen ga opphav til telefonterror.

– Hvis vi godtar at trolling er resultat av at folk er i ferd med å etablere rammer og regler innen en ny kommunikasjonsform kan vi håpe på en tid der denne typen adferd blir like sjelden som «anonyme telefonoppringere med tung pust» er i dag. Generelt er det vanskelig å begrense trolling. Det er en adferd som livnærer seg på oppmerksomhet. En løsning, om enn mangelfull, er å sultefore trollene. Det virker imidlertid ikke alltid, da enkelte former for trolling baserer seg på å forbli uoppdaget, som det å gi farlige råd med vilje.

Hardaker tilbakeviser også den stereotype oppfatningen mange har av troll som desillusjonerte, uutdannede menn og tenåringsgutter med sosiale problemer eller personlighetsproblemer.

– Dette er en farlig og feilaktig stereotypi. Det finnes en rekke tilfeller av godt utdannede, eldre, kvinnelige, sosialt veltilpassede mennesker som også velger å trolle. Vi har en rekke moteksempler på trollet som «sint, ung mann». Denne fordommen kan gjøre det vanskeligere å møte utfordringen fra trollenes adferd.

Nettdebattanter i Norge

* En av tre nordmenn deltar i politiske debatter på nettet, og disse har omtrent det samme synet på innvandringspolitikk, økonomisk politikk, miljøpolitikk og en rekke andre spørsmål som nordmenn flest.
* Det er en liten overvekt av mannlige debattanter.
* Facebook er det største mediet for nettdebatt.
* En studie gjennomført i 2011 og 2012 viser at nettdebattantene har litt lavere utdanning enn befolkningen ellers, og at en person som er trygdet har 1,4 ganger så høy sannsynlighet for å delta i nettdebatt.
* 92 prosent oppgir at de sjelden eller aldri endrer mening etter en debatt.

Kilde: VG Helg /Institutt for samfunnsforskning/Cappelen Damm

I nett-slang brukes begrepet «troll» om en som sår splid i kommentarfelt ved å starte krangler, drive personsjikane eller poste meldinger på siden av tema.

Kanadiske psykologer la nylig frem en studie av nettrollenes personlighet.

De fant at disse viser tegn på sadisme, psykopati og narsissisme, samt at de var «machiavelliske» i sin hang til å manipulere andre og se bort fra konvensjonell moral.

I studien definerer forskerne trolling på nett som «det å opptre på forledende, ødeleggende eller forstyrrende vis i sosiale sammenhenger på internett», uten noen annen hensikt enn egen tilfredsstillelse.

– Studien forteller at de som er troll på nettet gjør det fordi de liker det. De gjør det aktivt for å plage folk, og de liker å plage folk også utenfor nettet, sier psykolog Rolf Marvin Bøe Lindgren til ABC Nyheter.

Les også: Våge å lytte

Gammelt begrep

På engelsk har begrepet «troll» vært i omløp siden tidlig 80-tall eller før, og stammer fra diskusjonsgrupper på BBSer og UseNet-grupper før web’en kom. Med fremveksten av kommentarfelt i nettaviser, Facebook, YouTube, blogger og lignende har begrepet «nettroll» blitt kjent for mange norske nettbrukere.

– Et nettroll er en person som skriver innlegg for å provosere folk og fremkalle diskusjon, sier rådgiver i Språkrådet Erlend Lønnum til ABC Nyheter.

Nettroll er et forholdsvis nytt ord i norsk sammenheng. Det eldste treffet ved søk i avisdatabasen Retriever er fra 2008 (Bergens Tidende). Ordet er langt mer brukt de siste to årene.

– Jeg hørte først om begrepet troll i nettsammenheng tidlig på 90-tallet, da jeg selv ble beskyldt for å «trolle». Jeg fikk kompliment for «subtil trolling» i en diskusjon, og forstod at uttrykket den gang mer dreide seg om å skrive noe litt sært for å få folk til å tenke. Senere har trolling fått betydningen det har i dag, nemlig å ødelegge diskusjoner med vilje, sier psykolog Lindgren.

Les også: Ytringsfrihet og nettdebatt

Flest sadister

Man finner trollene i enhver sammenheng hvor det er lett å komme til, mener psykologen: overalt fra chattesider til kommentarfelt i aviser. Hovedsakelig opererer trollene der det ikke er noen siling av deltakerne, ifølge Lindgren. Han har selv vært en aktiv nettdebattant siden 1989.

For å komme frem til sine resultater har de kanadiske forskerne spurt nettbrukere om ulike emner, blant annet hvor mye tid de bruker på nett og om de legger igjen kommentarer på nettsteder.

I undersøkelsen ønsket forskerne å sammenligne respondentene med mennesker som passer diagnoser av typen narsissisme, machiavellisme, psykopati og sadisme.

For å se etter slike tendenser ble deltakerne testet med diagnostiske spørreskjemaer.

Disse har blant annet utsagn av typen: «Jeg liker å skade andre fysisk», «jeg liker å vitse på andres bekostning» og «jeg liker å spille skurken i spill og torturere andre roller».

– Tester av denne typen er ikke nok til å stille en diagnose, men gir en pekepinn, sier Lindgren.

Det var sadisme som hadde den tydeligste forbindelsen til trolling blant alle faktorene som ble undersøkt, skriver psykologene fra Universitetet i Manitoba, Universitetet i Winnipeg og Universitetet i British Columbia i en artikkel om studien, som er offentliggjort i tidsskriftet «Personality and Individual Differences».

Her kan du lese artikkelen

Psykologene konkluderer at trolling er en «nettbasert manifestasjon av hverdagssadisme», snarere enn å være et rent nettfenomen.

Les også: – Digital mobbing et økende problem

Få troll

Psykolog Rolf Marvin Bøe Lindgren. Foto: Privat.Psykolog Rolf Marvin Bøe Lindgren. Foto: Privat.

Utgangspunktet for studien var en hypotese om at nettroll ville ha høyere utslag på denne typen negative karakteristikker eller diagnoser. Undersøkelsen ble gjennomført blant kanadiske studenter og tilfeldige brukere av Amazons tjeneste Mechanical Turk.

I den første av de to studiene forskerne gjennomførte oppga kun 5,6 prosent av respondentene at de aktivt likte å trolle andre nettbrukere. Som ventet var personer med de negative karakteristikkene nevnt over overrepresentert blant disse.

I en annen og tilsvarende studie lignet resultatene den første. Man fant en sammenheng mellom sadisme, psykopati og machiavellisme blant respondenter som ga uttrykk for å like trolling.

Les også: Nav-ansatte trakassert på sosiale medier

Sadistenes tumleplass

Særlig sadister skiller seg ut blant trollene. «Sadister vil bare ha det gøy», konkluderer forskerne, «og Internett er deres lekeplass».

– Denne studien skiller mellom psykopater og sadister. Sadister er mennesker som liker å påføre folk skade, mens psykopater i større grad ønsker å påvirke folk. Det man finner er at det er sadistene som er nettroll, sier Lindgren.

– Sadisme er en patologi og i større grad en diagnose. Sadister nyter å påføre andre mennesker ubehag. Psykopater gjør det ikke for moro skyld, de vil ha noe ut av det.

– Hva synes du om konklusjonene i studien?


– Jeg synes det virker riktig. Nettrollene er ekstremt umodne. De som har gjennomført studien har brukt god metode, men kanskje slurvet litt med statistikken. Det de har forsøkt å finne ut av er hva nettrollene får ut av sin adferd. Det er derfor de tar for seg fenomener som machiavellisme (en tendens til å utnytte folk kynisk, journ.anm.), for å se om det er noe formål med adferden deres. Men det finner man altså ikke, sier psykologen.

Les også: Fanger hetser ofre på Facebook

Dum eller slem?

Rådet om å ignorere snarere enn å gå i dialog med nettroll formuleres ofte slik: «Vennligst ikke mat trollene». Illustrasjon: Wikimedia Commons.Rådet om å ignorere snarere enn å gå i dialog med nettroll formuleres ofte slik: «Vennligst ikke mat trollene». Illustrasjon: Wikimedia Commons.

Lindgren mener likevel det er viktig å skille mellom bevisste troll og debattanter som troller i vanvare.

– Enkelte benytter for eksempel enhver debatt som anledning til å kritisere den rødgrønne regjeringen, uansett diskusjonens opprinnelige tema. Det handler om at de er dumme, ikke at de er slemme. Noen virker ikke engang å ha fått med seg at det har vært regjeringsskifte. Hvis et ekte troll bringer den rødgrønne regjeringen inn i en diskusjon om noe helt annet er det spesifikt for å ødelegge diskusjonen, sier Lindgren.

– Er det ikke noe positivt med denne adferden, kan det ikke være at slike debattanter har en politisk agenda eller lignende?


– De kan bruke massevis av forsvar, men det finnes ikke noe positivt med dette. De gjør det for å ødelegge. Jeg vil også kalle troll mennesker som ikke tilfører noe meningsfullt til en diskusjon, men diskuterer utelukkende for å se navnet sitt på nettet, som narsissister. De er også med i studiens utvalg. Men narsissister troller ikke for å være slemme, de føler at de får noe igjen for det. Troll som omtalt i denne studien skriver ting for å være slemme. Selv om du kan finne intelligente nettroll som har poeng med det de skriver ødelegger de debatten med vilje, og hvis de ønsket å oppnå noe av verdi kunne de skrevet på andre måter.

– Hva er trollets teknikker?
– Min generelle erfaring er at de mer intelligente nettrollene har en viss sosial teft og skjønner hva folk reagerer på. En ting er at de avsporer diskusjoner, de kommer med personangrep, trekker inn urelaterte fakta og blokkerer diskusjonen ved å skrive ting de vet irriterer.

– Hva kan man gjøre med trolling?


– Det finnes en enkel og effektiv måte å stanse dem på: det er å la være å svare. Problemet er at det er vanskelig å være konsekvent. Når man begynner å la være å svare vil trollene øke postingsfrekvensen sin til de gir opp. Dermed er det lett å tro det ikke virker. Det gjør det, men det tar lang tid.

I tillegg mener Lindgren det kan være effektivt med moderering og å kreve at deltakere i nettdebatter poster under fullt navn.

– Problemet er at de virkelig energiske trollene poster under pseudonymer. Men moderering er effektivt, at innlegg ikke får komme med før de er forhåndsgodkjent og lignende.

Les også: Fengslet troll

– Psykopater farligst

Lindgren ønsker likevel å berolige lesere som blir bekymret av denne artikkelen, og kanskje kjenner noen som sparker vel hardt fra seg på nett.

– Ekte sadister finnes det veldig få av, og folk kan trolle uten å være sadister. Det finnes forskjellige typer trolling, og det kan være vanskelig å vite motivasjonen for trolling hvis man ikke studerer den over tid. Det er ikke bare sadister som troller, det viser studien, men blant de som troller er det flest sadister.

– En ting er folk som troller for å oppnå et eller annet. De er ikke sadister. De som troller bare for å ødelegge er sadister. Det er hva studien sier. Og kanskje er det ikke så farlig at de får utløp for sin sadisme på nett. Det er tross alt ikke så mange som kommer til skade.

– Det verste er nettrollene som har mål og mening med det de gjør. Det er dem som er psykopater.

Lindgren advarer også mot uten videre å sette merkelapper på nettdebattanter som raser fra seg.

– For en lekmann kan det være vanskelig å skille mellom en nettdebattant som bare er sint, en person som ikke er så veldig smart, og en sadist. Jeg vil advare mot hobbydiagnostisering.

Kilder: Ars Technica , The Independent , Wikipedia

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
06:20 Rundt 10.000 elever streiker 31 steder i Norge fredag06:19 Julian Assange tiltalt for brudd på spionasjeloven i USA06:05 Akademikerne varsler markering etter brudd i Oslo-meklingen06:00 Dette er favorittene til å overta etter May05:51 23-åring dømt til tre år i fengsel for voldtekt av 13-åring05:50 Dette skjer i dag05:30 Dette skjedde i natt05:20 Meklingen i statsoppgjøret fortsetter på morgenkvisten05:15 Stiv kuling i MDG-debatt om vindkraft05:11 Første homofile ekteskap inngått på Taiwan04:48 Flere svenske barn i varetekt04:42 Lakseoppdrettere frykter ledighet etter algekrisen03:13 Enighet om forlik på 400 millioner i Weinstein-saken02:58 Fire pågrepet for trusler på fly02:39 Anti-bompengetopper avviser Støres løsning02:15 USA: Flyforbud mot Boeings 737 MAX-fly til slutten av juni01:15 New Jersey forbyr røyking på stranda00:40 Politiet har etterforsket rykter i forsvinningssaken på Lørenskog00:05 Trump hevder at Huawei kan bli omfattet av en handelsavtale med Kina22:56 Israel herjet av branner under hetebølge22:54 Tre Kronor utslått av Finland i ishockey-VM22:27 Brakseier for Modi i India22:23 Unicef-leder ber Norge hente hjem barn av IS-krigere22:22 Omfattende tiltale mot Julian Assange i USA21:26 Russland lover gjengjeldelse om Vardø-radaren oppgraderes21:02 Dagbladet: Bendtner forsvinner fra Rosenborg i sommer20:48 Slutt med kvakksalveriet og bli en verdig prinsesse!20:29 Pelosi stiller spørsmål ved Trumps helse19:54 Manchester United møter Kristiansund på Ullevaal, stolt Solskjær19:26 Inviterer Durek og prinsessen hjem til sjamanens familiehus18:59 Adressa: – RBK-spillerne lei særbehandling av Bendtner18:02 Petter Solberg kan få James Bond-oppdrag17:33 Her er barndomshjemmet til Dureks norske oldemor17:25 Mannefallet i svensk langrenn fortsetter16:48 Verken Støre eller Tajik invitert i Giskes bryllup16:32 Frykter katastrofe: Atomgraven har begynt å sprekke16:27 Oppdaget 18 nye planeter: – En av dem kan ha flytende vann16:15 AAP-hardkjør mot regjeringen i Stortinget16:01 Sjekk redningsvesten på lørdag15:09 – Her er den største faren ved helgens EU-valg14:40 To skadd på båttur i Australia – truffet av flygende «sverdfisk»14:15 En av tre skal på utenlandsferie i sommer14:05 Amerikansk Taliban-kriger løslatt14:00 Nord-Korea klikket på Biden: – Dåre med lav IQ13:51 Kristoff syk foran ritt på hjemmebane13:50 WHO: Algerie og Argentina er malaria-frie13:49 Bystyre sier nei til bompenger og veiprising12:33 Djokovic, Nadal og Federer aktuelle motstandere for Ruud12:31 PSG-eieren siktet for korrupsjon12:08 Forskere sporer utslipp av ozonspisende gass til Kina11:51 Hurtigruteskipene skal gå på biogass11:43 Håkon holdt verdens første saksofonkonsert på Everest11:23 Oversikt: Her kan det bli streik i stat og kommune10:45 Ber DNB-kunder følge nøye med10:31 Tre omkom i tornado i Missouri10:22 Etterlyser debatt etter norsk fredsfiasko10:03 Flere løp ryker trolig for Jakob Ingebrigtsen10:03 Ny person pågrepet for drapsforsøk i Oslo 17. mai10:02 Norges Bank varsler bedre løsninger for raske betalinger09:49 Derfor gjør de unge klimaopprør09:26 Tre millioner år gammel mus gir nytt håp i fossil-forskningen09:07 Strømprisen opp 30 prosent i årets tre første måneder09:07 Tidligere sykkelpresident risikerer å miste verv på livstid09:06 Magnus Carlsens trener: Han nærmer seg eget toppnivå09:04 Israel skjerper på nytt restriksjonene for Gazas fiskere08:42 Ber folk ta kontakt før de begår overgrep mot barn08:26 Ledigheten ned til 3,5 prosent07:44 The Times: May kunngjør sin avgang fredag06:36 Skolene i Finnmark helt på bunnen i landssammenheng06:10 MDGs klimakrav krever «uhyre sterke virkemidler»06:04 Dette skjer i dag05:48 Mot brakseier for Modi i India05:45 Maner til kamp mot voldtekt som krigsvåpen05:39 Dette skjedde i natt05:12 Ni personer drept i bombeangrep i Somalia05:00 Streikende lærere inviteres med på ny storstilt klimaprotest05:00 Konservative under press i EU-valget04:51 Colombia ber om internasjonal hjelp med migrantstrøm fra Venezuela04:35 21-åring møter i retten tiltalt for voldtekt av 12-åring03:58 Eriksen Søreide mener handelskrigen truer norske jobber03:17 Varhaug-tiltalt var ruset på alkohol, hasj og MDMA02:40 Panasonic stanser samarbeid med Huawei02:17 Boligbrann på Hamar slukket01:05 USA vurderer å sende 10.000 flere soldater til Midtøsten00:58 Varslingssak henlagt i Vest politidistrikt00:24 Irans øverste leder refser Rouhani og Zarif00:07 Dommer vil ikke hindre at Kongressen får utlevert opplysninger om Trumps bankkontoer00:05 NATO varsler cyberløft00:02 Kvinner utgjør kun en femdel av artister på festivalscener22:56 Kajakk kantret utenfor Harstad – mann reddet opp av vannet22:33 Magnus Carlsen slo dansk sjakkyndling i første parti21:57 Solberg: Mindre bompenger, tregere utbygging21:55 Henrik Ingebrigtsen vant, Filip slått i sesongdebuten21:26 Lederen i Underhuset går av21:07 To menn pågrepet for drapsforsøk i Oslo 17. mai20:29 Komikere og klarsynte på plass for å se prinsessen og sjamanen20:13 Trump avbrøt møte med demokrater19:40 Glimt ut av cupen, flere eliteserielag slet seg videre19:30 Norge rykker ned en plass i Eurovision19:05 Tror Putin vil vise sin humane side: – Frode slipper fri i sommer
Siste nytt
06:20NorgeRundt 10.000 elever streiker 31 steder i Norge fredag06:19VerdenJulian Assange tiltalt for brudd på spionasjeloven i USA06:05NorgeAkademikerne varsler markering etter brudd i Oslo-meklingen06:00VerdenDette er favorittene til å overta etter May05:51Norge23-åring dømt til tre år i fengsel for voldtekt av 13-åring05:50NorgeDette skjer i dag05:30NorgeDette skjedde i natt05:20NorgeMeklingen i statsoppgjøret fortsetter på morgenkvisten05:15NorgeStiv kuling i MDG-debatt om vindkraft05:11VerdenFørste homofile ekteskap inngått på Taiwan04:48VerdenFlere svenske barn i varetekt04:42NorgeLakseoppdrettere frykter ledighet etter algekrisen03:13VerdenEnighet om forlik på 400 millioner i Weinstein-saken02:58NorgeFire pågrepet for trusler på fly02:39NorgeAnti-bompengetopper avviser Støres løsning02:15VerdenUSA: Flyforbud mot Boeings 737 MAX-fly til slutten av juni01:15VerdenNew Jersey forbyr røyking på stranda00:40NorgePolitiet har etterforsket rykter i forsvinningssaken på Lørenskog00:05VerdenTrump hevder at Huawei kan bli omfattet av en handelsavtale med Kina22:56VerdenIsrael herjet av branner under hetebølge22:54SportTre Kronor utslått av Finland i ishockey-VM22:27VerdenBrakseier for Modi i India22:23NorgeUnicef-leder ber Norge hente hjem barn av IS-krigere22:22VerdenOmfattende tiltale mot Julian Assange i USA21:26NorgeRussland lover gjengjeldelse om Vardø-radaren oppgraderes21:02SportDagbladet: Bendtner forsvinner fra Rosenborg i sommer20:48StemmerSlutt med kvakksalveriet og bli en verdig prinsesse!20:29PolitikkPelosi stiller spørsmål ved Trumps helse19:54SportManchester United møter Kristiansund på Ullevaal, stolt Solskjær19:26NorgeInviterer Durek og prinsessen hjem til sjamanens familiehus18:59SportAdressa: – RBK-spillerne lei særbehandling av Bendtner18:02SportPetter Solberg kan få James Bond-oppdrag17:33NorgeHer er barndomshjemmet til Dureks norske oldemor17:25SportMannefallet i svensk langrenn fortsetter16:48PolitikkVerken Støre eller Tajik invitert i Giskes bryllup16:32VerdenFrykter katastrofe: Atomgraven har begynt å sprekke16:27VerdenOppdaget 18 nye planeter: – En av dem kan ha flytende vann16:15PengerAAP-hardkjør mot regjeringen i Stortinget16:01MotorSjekk redningsvesten på lørdag15:09Politikk– Her er den største faren ved helgens EU-valg14:40VerdenTo skadd på båttur i Australia – truffet av flygende «sverdfisk»14:15ReiseEn av tre skal på utenlandsferie i sommer14:05VerdenAmerikansk Taliban-kriger løslatt14:00VerdenNord-Korea klikket på Biden: – Dåre med lav IQ13:51SportKristoff syk foran ritt på hjemmebane13:50Helse og livsstilWHO: Algerie og Argentina er malaria-frie13:49PolitikkBystyre sier nei til bompenger og veiprising12:33SportDjokovic, Nadal og Federer aktuelle motstandere for Ruud12:31SportPSG-eieren siktet for korrupsjon12:08VerdenForskere sporer utslipp av ozonspisende gass til Kina11:51ReiseHurtigruteskipene skal gå på biogass11:43VerdenHåkon holdt verdens første saksofonkonsert på Everest11:23NorgeOversikt: Her kan det bli streik i stat og kommune10:45PengerBer DNB-kunder følge nøye med10:31VerdenTre omkom i tornado i Missouri10:22VerdenEtterlyser debatt etter norsk fredsfiasko10:03SportFlere løp ryker trolig for Jakob Ingebrigtsen10:03NorgeNy person pågrepet for drapsforsøk i Oslo 17. mai10:02PengerNorges Bank varsler bedre løsninger for raske betalinger09:49VerdenDerfor gjør de unge klimaopprør09:26VerdenTre millioner år gammel mus gir nytt håp i fossil-forskningen09:07PengerStrømprisen opp 30 prosent i årets tre første måneder09:07SportTidligere sykkelpresident risikerer å miste verv på livstid09:06SportMagnus Carlsens trener: Han nærmer seg eget toppnivå09:04VerdenIsrael skjerper på nytt restriksjonene for Gazas fiskere08:42NorgeBer folk ta kontakt før de begår overgrep mot barn08:26NorgeLedigheten ned til 3,5 prosent07:44PolitikkThe Times: May kunngjør sin avgang fredag06:36NorgeSkolene i Finnmark helt på bunnen i landssammenheng06:10PolitikkMDGs klimakrav krever «uhyre sterke virkemidler»06:04NorgeDette skjer i dag05:48PolitikkMot brakseier for Modi i India05:45NorgeManer til kamp mot voldtekt som krigsvåpen05:39NorgeDette skjedde i natt05:12VerdenNi personer drept i bombeangrep i Somalia05:00NorgeStreikende lærere inviteres med på ny storstilt klimaprotest05:00VerdenKonservative under press i EU-valget04:51VerdenColombia ber om internasjonal hjelp med migrantstrøm fra Venezuela04:35Norge21-åring møter i retten tiltalt for voldtekt av 12-åring03:58PengerEriksen Søreide mener handelskrigen truer norske jobber03:17NorgeVarhaug-tiltalt var ruset på alkohol, hasj og MDMA02:40VerdenPanasonic stanser samarbeid med Huawei02:17NorgeBoligbrann på Hamar slukket01:05VerdenUSA vurderer å sende 10.000 flere soldater til Midtøsten00:58NorgeVarslingssak henlagt i Vest politidistrikt00:24VerdenIrans øverste leder refser Rouhani og Zarif00:07VerdenDommer vil ikke hindre at Kongressen får utlevert opplysninger om Trumps bankkontoer00:05VerdenNATO varsler cyberløft00:02KulturKvinner utgjør kun en femdel av artister på festivalscener22:56NyheterKajakk kantret utenfor Harstad – mann reddet opp av vannet22:33SportMagnus Carlsen slo dansk sjakkyndling i første parti21:57PengerSolberg: Mindre bompenger, tregere utbygging21:55SportHenrik Ingebrigtsen vant, Filip slått i sesongdebuten21:26PolitikkLederen i Underhuset går av21:07NorgeTo menn pågrepet for drapsforsøk i Oslo 17. mai20:29NorgeKomikere og klarsynte på plass for å se prinsessen og sjamanen20:13PolitikkTrump avbrøt møte med demokrater19:40SportGlimt ut av cupen, flere eliteserielag slet seg videre19:30KulturNorge rykker ned en plass i Eurovision19:05PolitikkTror Putin vil vise sin humane side: – Frode slipper fri i sommer
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus