Meny

Opposisjon i Thailand gir opp okkupasjonene

Antall demonstranter fra opposisjonen i Thailand har vært dalende. De avslutter okkupasjonen av offentlige bygninger. Foto: Damir Sagolj (Reuters)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oppslutningen har vært dalende for den thailandske opposisjonen. Nå avslutter de okkupasjonen av offentlige bygninger i hovedstaden Bangkok.

Demonstrantene har okkupert en rekke sentrale bygninger og funksjoner i hovedstaden i en måneds tid. Nå har de besluttet å samle alle i Lumpini-parken, opplyste opposisjonslederen Suthep Thaugsuban.

– Jeg føler med Bangkoks innebyggere som har stått sammen med oss og kjempet. sa Suthep.

Ha la til at kampen for å bli kvitt ledelsen i landet og å få en slutt på den politiske dominansen fra Yinglucks millionærfamilie, vil fortsette.

Det har vært demonstrasjoner og protester mot statsminister Yingluck Shinawatra i til sammen fire måneder med krav om at hun skal trekke seg.

De siste ukene har det vært episoder med skyting og eksplosjoner, ofte rettet mot demonstrantene. Til sammen er 23 mennesker drept og over hundre skadd.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus