Meny

Politilederen under overvåking siden desember

Politiet skal ha vært på sporet av den siktede politilederen Eirik Jensen allerede i desember og fanget interessen for ham etter et møte med investoren Gjermund Cappelen som nå er siktet i en alvorlig narkotikasak. Arkivfoto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Korrupsjonssiktede Eirik Jensen er blitt overvåket siden desember i fjor. Hans nærmeste overordnede visste ingenting.

Politiet i Asker og Bærum kom på sporet av politilederen Jensen mandag 16. desember, melder TV 2. Da skal politilederen ha hatt et møte med investoren Gjermund Cappelen som nå er siktet i en alvorlig narkotikasak. Møtet gjorde at etterforskerne i Bærum umiddelbart tok kontakt med Spesialenheten for politisaker.

Tre dager etter møtet ble investoren pågrepet, angivelig etter å ha mottatt rundt 1 million kroner fra et medlem av B-gjengen.

Spesialenheten satte på sin side i gang en omfattende overvåking av Jensen, ifølge TV 2. Hans nærmeste overordnede, politimester Hans Sverre Sjøvold, skal i to måneder ha vært uvitende om dette.

Politidirektør Odd Reidar Humlegård forteller at han ble orientert om etterforskningen mot Eirik Jensen «for noen uker siden».

Riksadvokat Tor-Aksel Busch skal derimot ha blitt tidlig varslet og holdt løpende orientert om saken siden desember.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus