Meny

Putin ber om at volden ikke må trappes opp

Russlands utenriksminister Vladimir Putin sier det er viktig at volden i Ukraina ikke trappes ytterligere opp. Foto: Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russlands president Vladimir Putin har diskutert Ukraina med sentrale EU-ledere og sier voldshandlingene i landet ikke må trappes opp ytterligere.

Putin snakket fredag på telefon med den tyske statsministeren Angela Merkel, den britiske statsministeren David Cameron og EU-president Herman Van Rompuy.

I samtalene understreket Putin hvor avgjørende og viktig det er at Ukraina vender tilbake til en normaltilstand, opplyser en talsmann for Kreml.

Les også: Janukovitsj nekter ansvar for blodbad i Kiev

En talsmann for Angela Merkel sier at hun ga uttrykk for bekymring for destabilisering i Ukraina, og hun oppfordrer også til forsiktighet for å unngå eskalering av den spente situasjonen på Krim-halvøya.

Det samme ga Cameron uttrykk for under sin prat med den russiske presidenten.

– Statsministeren understreket at alle land bør respektere Ukrainas integritet og suverenitet. Og det var Putin enig i, sier en talskvinne for Cameron.

Les også: – Krim-flyplass stengt for flighter fra Kiev

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus