Meny

Carl I. Hagen: – Ikke gitt hva som er «barns beste»

Fremskrittspartiets tidligere leder Carl I. Hagen er fornøyd med flere av punktene i den nye asylavtalen mellom regjeringen og sentrum, men er bekymret for om avtalen går langt nok. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ikke alltid til asylbarnas beste at foreldrene får opphold, mener Frps Carl I. Hagen. Noen ganger er det bedre om barna får bli, mens foreldrene sendes ut av landet.

I den nye asylavtalen mellom regjeringspartiene og Venstre og KrF heter det at barnas beste skal tillegges større vekt når mindreårige asylsøkere skal vurderes.

Men dette betyr ikke at også barnas foreldre automatisk får bli, ifølge Carl I. Hagen.

– Det å ta hensyn til barna, betyr at barna får opphold. Men det betyr ikke automatisk at alle foreldre også får opphold. Det kommer an på hvordan foreldrene har oppført seg. Hvis de har vist omsorgssvikt overfor sine barn, er det normalt at barnevernet overtar, sier Hagen til NTB.

Bakgrunn: Solberg: – Den mest omfattende avtalen

Han tenker spesielt på foreldre som har «skjøvet barna foran seg» for å få bli i Norge trass i avslag på sine egne asylsøknader.

– Kanskje er det best at slike foreldre ikke har omsorgen for barna. Kanskje er det bedre at barna får fosterforeldre, at barnevernet tar hånd om dem, og at barna får bli i Norge, mens foreldrene reiser hjem, foreslår Frp-veteranen.

Hagen forteller videre at han er glad for flere av punktene i asylavtalen, blant annet punktet om separate returmottak. Men han er usikker på om avtalen går langt nok.

Les også: – Statsborgerskap skal henge høyt

– Vi har en situasjon hvor vi ikke har en bærekraftig innvandring. Den er altfor stor, fastslår han.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus