Solveig Horne til VG:

– Statsborgerskap skal henge høyt

INNFØRER PRØVE FOR INNVANDRERE: Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne (Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB scanpix)
INNFØRER PRØVE FOR INNVANDRERE: Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne (Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB scanpix)

Regjeringen innfører obligatorisk prøve for innvandrere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alle som har fått opphold i Norge etter 1. september 2013, og alle som kommer til landet fremover, må nå gjennomføre en prøve i samfunnskunnskap før de kan bli norske statsborgere.

– Statsborgerskap skal henge høyt. For å få statsborgerskap bør man ha en viss kunnskap om norske samfunnsforhold, sier barne -, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne (Frp) til VG.

Lanseres 1. mars

Regjeringens obligatoriske samfunnskunnskapsprøve lanseres 1. mars. For å bestå prøven må man svare riktig på 29 av 38 spørsmål utarbeidet av Vox, det nasjonale fagorganet for kompetanspolitikk.

Spørsmålene er forløpig hemmelige, men vil ifølge Vox handle om blant annet tvangsekteskap, NAV og barneoppdragelse, tillegg til spørsmål om hvorfor vi feirer 17. mai og når påsken er.

Les også: Horne og Sandberg støtter Hagens integreringsutspill

Rettigheter, muligheter og plikter

På spørsmål fra VG om hva som er viktigst å kunne om det norske samfunnet, svarer Horne:

– Det viktigste er hva slags rettigheter, muligheter og plikter man har i Norge. Det er viktig å kjenne til sentrale verdier og hvilke historiske, sosialhistoriske og politiske forhold vi har.

Les også: Anundsen avviser folkeavstemning om innvandring

Personvernpolicy