Meny

Politilederens forsvarer: – Naturlig kontakt mellom Jensen og narkosiktet

Politilederen Eirik Jensen jobber i Oslo politidistrikt. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den omfattende telefonkontakten mellom suspendert politileder Eirik Jensen og narkosiktede Gjermund Cappelen (47) er naturlig, mener Jensens forsvarer, Jens-Ove Hagen.

Spesialenheten for politisaker skal ifølge flere medier sitte på en stor mengde tekstmeldinger og telefondata som underbygger påstandene om at Jensen hjalp Cappelen med å innføre store kvanta hasj gjennom en årrekke. Gjermund Cappelen er mannen som så langt er blitt omtalt som en 47 år gammel investor fra Bærum, og hvis beskyldninger siktelsen mot den suspenderte polititoppen Eirik Jensen bygger på.

Jensens forsvarer, advokat Jens-Ove Hagen, bekrefter at de to har hatt en relasjon i flere år, men vil ikke utdype hvilken natur kontakten har hatt utover at det har dreid seg rundt Jensens jobb som polititjenestemann.

– Min klient har aldri lagt skjul på at han har kjent vedkommende i en god del år. Derfor er det også helt naturlig at de har hatt så omfattende telefonkontakt, sier Hagen til NTB.

Les også: Forsvareren: – Innrømmer å ha smuglet over 20 tonn hasj

Venter på avhør

Han jobber nå for å få gjennomført et avhør av Jensen omgående, slik at den kontroversielle, tidligere politilederen kan få imøtegå beskyldningene han blir utsatt for. Før Jensen får tatt til motmæle, medgir Hagen at saken – slik Spesialenheten for politisaker har presentert den så langt – gir skjellig grunn til å mistenke klienten hans.

– Men det er bare slik saken blir presentert før han har fått sagt sitt, sier Hagen.

Jensen har fastslått at han vil anke fengslingskjennelsen tirsdag til lagmannsretten, om ikke annet så for å markere at han mener seg uskyldig. Hagen opplyser fredag at han ikke kommer til å levere inn noen anke før avhør er gjennomført.

– Det er ikke hensiktsmessig å innlede ankeprosess før avhøret er gjennomført. Vi må forsøke å skape litt mer balanse i det faktiske bildet, sier advokaten.

Les også: Hasjsak i Bærum utløste pågripelse av politileder

Vil ettergå påstander

Han varsler at en rekke av påstandene som er blitt fremmet i mediene de siste dagene – som at Jensen skal ha gitt Cappelen informasjon fra politiets interne datasystem – vil bli ettergått av Spesialenheten i den videre etterforskningen. Han kommer selv til å begjære flere etterforskningsskritt og tar det for gitt at Spesialenheten vil ettergå andre momenter på eget initiativ.

Ifølge kilder Aftenposten har snakket med legger Spesialenheten blant annet til grunn et stort antall SMS-meldinger som 47-åringen og Jensen har sendt hverandre. De er sikret gjennom beslag av telefoner og datamaskiner.

I tillegg skal Jensen i flere uker ha blitt telefonavlyttet etter at han ble knyttet til den store narkotikasaken Cappelen antas å være hovedmann i, ifølge VG og TV 2.

Bærum-mannen, som hevder han har fått hjelp av Jensen i forbindelse med innføring av opptil 20 tonn hasj gjennom en årrekke, har forklart til politiet at de brukte koder når de kommuniserte seg imellom.

Les også: Jensen krever seg løslatt – hevder sin uskyld

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus