Meny

– Ukraina har kontroll over Krim-flyplasser igjen

En væpnet mann utenfor flyplassen i Simferopol på Krim-halvøya fredag. Den ukrainske sikkerhetssjefen forsikret fredag ettermiddag at myndighetene i landet igjen hadde kontroll over de to flyplassene. Foto: Baz Ratner / REUTERS / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ukrainske myndigheter har gjenopprettet kontrollen over to flyplasser på Krim-halvøya i Ukraina, ifølge landets øverste sikkerhetssjef.

Væpnede menn tok natt til fredag kontroll over de to flyplassene, og ifølge flere kilder var russiske soldater involvert i operasjonen. Men den russiske Svartehavsflåten på Krim-halvøya avviser at den spilte noen rolle i hendelsene.

– Det var et forsøk på å overta kontrollen over flyplassene, men vi har lokalisert disse forsøkene. Flyplassene er nå under de ukrainske sikkerhetsmyndighetenes kontroll, sier Ukrainas øverste sikkerhetssjef Andrij Parubij i kommentarer på TV.

Situasjonen har i flere dager vært svært spent på Krim-halvøya, hvor pro-russiske deler av befolkningen har støtt sammen med tilhengere av de nye makthaverne i Kiev.

Parubij anklaget fredag russiske myndigheter for å stå bak urolighetene på Krim-halvøya.

– Dette er separatistgrupper under Kremls kommando, sier han.

Parubij understreket at lignende hendelser har blitt avverget andre steder i Ukraina, men at landet ikke kan sende soldater til Krim-halvøya uten å innføre unntakstilstand.

– Dette er en av mulighetene etter hvert som hendelsene utspiller seg, sier han ifølge nyhetsbyrået Interfax.

Parubij understreker samtidig at myndighetene ser på andre måter å løse konflikten på Krim-halvøya på.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus