Meny

Jansrud delte seieren i Kvitfjell

DELTE SERIEN: Kjetil Jansrud fulgte opp OL-suksessen i Sotsji. Fredag vant han utforen i Kvitfjell sammen med Georg Streitberger. (Foto: NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vinstra-gutten fortsetter der han slapp i Sotsji.

I den nedkortede utforløypa tok Streitberger ledelsen som første startende alpinist, og tiden 1.05,72 ble aldri slått. Men fra startnummer 15 kjørte Jansrud inn på nøyaktig lik tid og fikk i likhet med østerrikeren med seg 100 verdenscuppoeng.

Fredagens seier var Jansruds andre i verdenscupen noensinne. Også den første kom i utforløypa i Kvitfjell.

Helt fornøyd kunne ikke den ferske OL-mesteren (super-G) være likevel. Han hadde 16/100 sekunds ledelse til Streitberger med siste mellomtid, men skien hans skar ut på vei ned målhenget, og dermed tapte han forspranget.

Aksel Lund Svindal leder utforcupen og kjemper en tett kamp mot Marcel Hirscher i den sammenlagte verdenscupen. Han ble nummer fem i fredagens renn.

– Jeg gjorde én feil underveis i løpet. For å sette ordentlig press på Hirscher må jeg være enda lenger oppe i morgen (lørdag) og søndag, sa Svindal.

Han havnet heller ikke på seierspallen i Sotsji-OL.

– Jeg vil ikke kalle det en formsvikt, men jeg var i bedre form i desember og januar enn jeg er nå, slo Svindal fast.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus