Åpen for alle - alltid

Forsvareren: – Innrømmer å ha smuglet over 20 tonn hasj

INVESTOREN: Gjermund Cappelen (47) er mannen politiet har utpekt som hovedmann i narkonettverket de knytter politimannen Eirik Jensen til. Foto: Privat.
INVESTOREN: Gjermund Cappelen (47) er mannen politiet har utpekt som hovedmann i narkonettverket de knytter politimannen Eirik Jensen til. Foto: Privat.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Gjermund Cappelen (47) framsto som en vellykket investor, frem til politiet avslørte narkonettverket han har styrt. Deres medhjelper skal ifølge Cappelen ha vært polititoppen Eirik Jensen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Gjermund Cappelen er utpekt som hovedmannen i narkotika-nettverket politiet knytter til den betrodde og høyt profilerte politioverbetjenten Eirik Jensen.

Ifølge 47-åringens advokat Benedict de Vibe har hans klient i avhør med spesialenheten forklart seg om sitt forhold til politimannen.

Den siktede investoren har i avhør fortalt at de to har kjent hverandre i 20 år og at Jensen skal ha hjulpet han med innførsel av hasj i bytte med store pengesummer.

– Jensen har, gjennom sin tilgang til politiets interne datasystem (BL), kunnet advare ham om hasjpartier som er blitt stoppet. Slik har Jensen reddet ham fra å bli tatt, ved at han ikke har møtt opp på mottaksstedet, sier de Vibe til Dagbladet.

Les også: Profilert politileder siktes for korrupsjon i narkosak

Millionformue

AVHØR: Advokat Benedict de Vibe bekrefter at hans klient har snakker om sitt forhold med politimannen Eirik Jensen i avhør med spesialenheten. Foto: NTB scanpixAVHØR: Advokat Benedict de Vibe bekrefter at hans klient har snakker om sitt forhold med politimannen Eirik Jensen i avhør med spesialenheten. Foto: NTB scanpix

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Advokaten forteller til Aftenposten at det trolig er snakk om norgeshistoriens største innførsel av hasj.

Cappelen har i avhør innrømmet å stå bak innførsel av over 20 tonn hasj til Norge, med en gateverdi på to millarder kroner.

47-åringen er registrert som eier av flere selskaper innen investering og eiendom.

En tidligere forretningspartner av Cappelen forteller til Dagbladet at 47-åringen hadde en litt annerledes måte å drive handel på og kunne være ubehagelig

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

For to år siden opprettet han et importselskap med flere tunge kriminelle. Interessentene skal ha hatt tilknytning til blant annet B-gjengen i hovedstaden, skriver Dagbladet.

I 2012 sto Cappelen oppført med en ligningsformue på syv millioner kroner.

Les også: Jensen krever seg løslatt – hevder sin uskyld

Tungt narkomisbruk

I et intervju med VG forteller ekskona til Eirik Jensen, Cecilie Blegeberg (57), at de en dag fikk besøk av Cappelen i et hus de leide på Nessoden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Cappelen ble da introdusert som en informant.

Ekskona sier at Cappelen etter hvert utviklet et stort narkotikaproblem.

ISOLASJON: Politimannen Eirik Jensen er siktet for korrupsjon. Foto: NTB scanpixISOLASJON: Politimannen Eirik Jensen er siktet for korrupsjon. Foto: NTB scanpix

– Han begynte å røyke heroin. Etter hvert begynte GT (kallenavn) og avruse seg. Han reiste til en klinikk i London. Det må ha vært en gang i 1994 eller i 1995. Da hadde han vært informant for Eirik i flere år, sier hun til VG.

Etter at storsmugleren kom hjem fra avrusning bodde han hos politimannen og hans kone i en til to uker.

Etter ett år sprakk han igjen.

– Da reiste han til Spania og Eirik var med. Jeg mener det var på et sykehus i Barcelona, men jeg er ikke sikker på nøyaktig hvor dette var. Det var en type avrusning som ikke ble foretatt i Norge, sier hun til VG og legger til at Cappelen betalte opphold og reise for politimannen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Hasjsak i Bærum utløste pågripelse av politileder

Hadde kodespråk

Ifølge Aftenposten skal spesialenheten som etterforsker Jensen sitte på tekniske bevis i saken.

Blant annet skal de ha meldinger som er sendt mellom de to siktede.

I avhør har Cappelen forklart at de to hadde et kodespråk de brukte i kommunikasjonen.

Den korrupsjonssiktede politimannen nekter straffskyld.

– På vegne av min klient vil jeg si at dette er helt uhyrlige påstander, sier Jensens forsvarer Jens-Ove Hansen til Aftenposten.

– Hvis politiet har bevis, så får de vise oss dem, sier han.