Meny

Putin ber om handelsavtaler med Ukraina

Russlands president Vladmir Putin. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russlands president Vladimir Putin har bedt regjeringen om å fortsette arbeidet med utviklingen av handelsavtaler med Ukraina.

Putin ber også regjeringen om å vurdere humanitær bistand til Krim-halvøya, der prorussiske aktivister torsdag okkuperte regionforsamlingen. Han vil dessuten innlede samtaler med G8-landene og det Internasjonale pengefondet (IMF) om bistand til landet.

Dette er de første beskjedene Putin har gitt regjeringen om Ukraina etter at president Viktor Janukovitsj ble avsatt som president forrige uke. Demonstrasjonene som førte til at Janukovitsj ble avsatt startet da den daværende presidenten takket nei til avtaler med EU til fordel for et tettere samarbeid med Russland.

Les også: Norge planlegger fortsatt samarbeid med Ukraina

I desember lovet Putin en krisepakke til Ukraina på rundt 90 milliarder kroner. Russland har imidlertid satt de siste utbetalingene på vent, i påvente av en ny regjering.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus