Narkosiktet hevder smugling ble reddet av polititopp

Eirik Jensen er siktet for korrupsjon. Foto: NTB scanpix
Eirik Jensen er siktet for korrupsjon. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den narkotikasiktede 47-åringen fra Bærum hevder politioverbetjent Eirik Jensen brukte informasjon fra politiets datasystemer til å redde ham fra å bli tatt. Jensen avviser enhver beskyldning.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

47-åringens forsvarer Benedict de Vibe hevdet torsdag kveld overfor TV 2 at han fikk Jensens hjelp til å smugle narkotika til Norge.

– Vi snakker om flere tusen kilo hasj over mange år. Min klient har stått for anskaffelsen av stoff, og distribusjonsnettet har vært der, sa Vibe.

Les også: Narkosiktet investor sier han smuglet 20 tonn hasj til Norge

Overfor Dagbladet utdyper Vibe hvordan dette ifølge hans narkotikasiktede klient skal ha foregått.

– Jensen har, gjennom sin tilgang til politiets interne datasystem BL, kunnet advare ham om hasjpartier som er blitt stoppet. Slik har Jensen reddet ham fra å bli tatt, ved at han ikke har møtt opp på mottaksstedet, sier Vibe til avisen.

Jensen ble pågrepet mandag, siktet for grov korrupsjon. Han er varetektsfengslet i fire uker, hvorav to i full isolasjon. Den profilerte polititoppen avviser på det sterkeste all skyld i saken, og han vil anke fengslingen til lagmannsretten.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Narkosiktets forsvarer bekrefter politileder-kontakt

Jensens forsvarer Jens-Ove Hagen er rystet over påstandene og understreker at klienten benekter alle påstandene fra 47-åringen. Jensen har bedt om å få bli avhørt av Spesialenheten for politisaker.

– Vi har fått signal om at de vil etterkomme det, men tidspunktet er litt uklart. Vi har bedt om at det skal skje på søndag, men jeg har ikke fått noe endelig svar på det, sa Hagen til NTB torsdag kveld.