Frp-fall på ny måling

Partileder Siv Jensen i Frp må se tilbake til 1997 for å finne en like lav oppslutning. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
Partileder Siv Jensen i Frp må se tilbake til 1997 for å finne en like lav oppslutning. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Fremskrittspartiet faller 2,7 prosentpoeng til 12,8 prosent på en måling som Sentio har utført for Dagens Næringsliv. Det er Frps laveste oppslutning siden 1997.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Man må tilbake til oktober 1997 for å finne en oppslutning der Frp gjorde det dårligere på Sentios målinger for Dagens Næringsliv.

Regjeringspartneren Høyre går motsatt vei og kan vise til en oppgang på 1,5 prosentpoeng til 29,9 prosent. Dermed nærmer Høyre seg Arbeiderpartiet som landets største parti. Arbeiderpartiet faller 1,6 prosentpoeng til 33,7 prosent

For de øvrige partiene på målingen er det mindre bevegelser. Frps og Høyres samarbeidspartnere går begge fram – Kristelig Folkeparti er opp 0,4 prosentpoeng til 5,1 prosent mens Venstre går fram 0,5 prosentpoeng til 4,3 prosent.

Senterpartiets oppslutning øker 0,4 prosentpoeng til 5,1 prosent, og Sosialistisk Venstreparti er opp 0,9 prosentpoeng til 4 prosent. Miljøpartiet De Grønne faller 0,9 prosentpoeng til 2,2 prosent, mens Rødt går fram 0,1 prosentpoeng til 1 prosent. Kategorien andre partier får samlet 1,8 prosent, en oppgang på 0,8 prosentpoeng. Feilmarginen på målingen er mellom 0,7 og 3,4 prosent.

Personvernpolicy