Meny

Storbritannia:

13-åring tok sitt eget liv etter moren fikk Xbox-regning

TRAGISK UTFALL: Da den 13 år gamle gutten ble konfrontert med summen han hadde belastet morens kredittkort med, ble han så fortvilet at han besluuttet å ta sitt eget liv. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skrev på Facebook at han ville ta sitt eget liv.

En 13 år gammel gutt fra Stacksteads i Lancashire i England skal i fjor høst tatt sitt eget liv etter å ha belastet morens kredittkort med 422 pund, skriver den britiske avisen The Daily Mail.

Xbox-spill

13-åringen brukte i november kredittkortet til å kjøpe seg spill til sin Xbox.

Da moren konfronterte han med beløpet som tilsvarer i underkant av 4300 norske kroner, skal gutten ha forsvunnet inn på rommet sitt.

Han ble funnet av sin 16 år gamle søster, og til tross for gjenopplivningsforsøk ble han senere erklært død.

Skrev på Facebook

Under en høring om det tragiske dødsfallet kom det frem at tenåringen hadde skrevet at han ville ta sitt eget liv på Facebook kun 15 minutter før han ble funnet.

– Jeg tror han var opprørt over beløpet han hadde brukt, og han var opprørt over at jeg var sint. Vi hadde ikke råd til å bruke slike summer på spill, sa moren under høringen, ifølge The Daily Mail.

Barn bruker millioner

Morens kredittkort var i denne saken koblet til sønnens Xbox-konto, slik at han kunne laste ned spill uten restriksjoner.

En studie fra 2013, som The Daily Mail viser til, forteller at britiske foreldre har tapt opptil 30 millioner pund på barns uatoriserte kjøp av spill og apper til spillkonsoller og mobiltelefoner.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus