Ulykkesvei kan åpne før planlagt

Bildet viser tente fakler langs E18 i under arrangementet Lys til ettertanke i Stokke i Vestfold i januar. Foto: Gorm Kallestad (NTB scanpix)
Bildet viser tente fakler langs E18 i under arrangementet Lys til ettertanke i Stokke i Vestfold i januar. Foto: Gorm Kallestad (NTB scanpix)

Samferdselsdepartementet har gitt entreprenørene ny frist til å fortelle hva det vil koste å fremskynde åpning av E18 mellom Tønsberg og Sandefjord.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdag var entreprenører og Statens vegvesen i møte med Samferdselsdepartementet for å få avklart en forsering av E18-strekningen mellom Tønsberg og Sandefjord, skriver Aftenposten.

Veien skal ifølge kontrakten stå ferdig i oktober, men både entreprenører som bygger veien, og ansvarlige i Veivesenet har bekreftet at det fint lar seg gjøre å få ferdig veien før.

Møtet ga imidlertid ingen endelig avklaring, men entreprenørene har fått ny frist til å fortelle hva det vil koste å fremskynde åpningen av den kommende motorveistrekningen som fremstår som nesten ferdig.

Statssekretær Bård Hoksrud (Frp) sa etter møtet at det trengs mer tid å få avklart hva som er mulig å få til.

– Å åpne tidligere vil kreve døgnkontinuerlig drift, noe som innebærer ekstrakostnader, sier Hoksrud.

Onsdag kunne avisen fortelle at ambulanser har rykket ut til 123 ulykker der det er meldt om personskade på de 2,5 milene der tofelts vei bygges ut til motorvei.

Nå skal det gås en ny runde mellom Vegdirektoratet og entreprenørene, før endelig beslutning tas av Samferdselsdepartementet.

Ifølge Hoksrud vil dette dreie seg om dager snarere enn uker.

Personvernpolicy