Meny

Hevder Janukovitsj har stjålet 70 milliarder dollar

Ukrainas nye statsminister Arsenij Jatsenjuk (t.v.) anklager den avsatte presidenten Viktor Janukovitsj og hans medarbeidere for å ha stukket unna milliarder av dollar. Her er han sammen med en av de andre tidligere opposisjonslederne, Vitalij Klitsjko. Foto: Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ukrainas nye statsminister Arsenij Jatsenjuk anklager ekspresident Janukovitsj og hans regjering for å ha tømt statskassen og stjålet milliarder av dollar.

I en tale til nasjonalforsamlingen torsdag sa Jatsenjuk også at et beløp på tilsvarende 37 milliarder dollar som Ukraina hadde fått i kreditt, var borte og at til sammen 70 milliarder dollar hadde forsvunnet ut fra den ukrainske statskassen og var overført til kontoer i utlandet.

– Statskassen har blitt ranet og er tom, sa den nye statsministeren, som torsdag ble formelt godkjent som leder for den nye overgangsregjeringen.

– Situasjonen er så alvorlig at vi ikke har noe alternativ enn å ta svært upopulære grep, sa han videre.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus