Meny

– Nord-Korea avfyrte raketter

TRUENDE: Kim Jong-un og Nord-Korea rasler på ny med sablene. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nord-Korea skjøt torsdag ut fire kortdistanseraketter, ifølge Sør-Koreas forsvarsdepartement.

– Nord-Korea har skutt fire kortdistanseraketter ut over havet utenfor østkysten av landet, sier en pressetalsmann i Sør-Koreas forsvarsdepartement til nyhetsbyrået AFP.

Det var torsdag ettermiddag lokal tid at Nord-Korea avfyrte rakettene med en rekkevidde på omkring 200 kilometer fra en fjellside like ved grensen til sør, ifølge talsmannen.

Les også: Her er Kim Jong Uns ferske propaganda-plakater

Rakettene ble sannsyligvis skutt ut i forbindelse med Sør-Korea og USAs årlige felles militærøvelse som startet mandag, mener Kim Yong-Hyun, Nord-Korea-ekspert ved Dongguk-universitetet i Seoul.

– Det handler om å sende en beskjed, sier Kim Yong-Hyun til AFP.

Nord-Korea har flere ganger fordømt de felles militærøvelsene, som de frykter Sør-Korea og USA bruker til å forberede en invasjon av landet, og har også tidilgere skutt ut kortdistanseraketter i forbindelese med øvelsene.

Nyheten kommer en uke etter at 82 eldre sørkoreanere fikk dra over grensen til Nord-Korea for å treffe familie de ikke hadde sett på flere tiår, mange ikke siden Korea-krigen sluttet i 1953.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus