Meny

Over 900 havskilpadder funnet døde på Indias kyst

Sandskulpturer av Olive Ridley-skilpadden i nærheten av en død skilpadde. Skulpturene er laget av den indiske sandkunstneren Sudarshan Pattnaik på stranden i Puri i den østindiske staten Odisha. Bildet er tatt tidligere i februar i år. Foto: Reuters / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mer enn 900 havskilpadder har blitt funnet døde langs kysten i det sørlige India. Naturvernere gir ulovlig fiske skylden.

Trålere som fisker ulovlig langs kysten av delstaten Andhra Pradesh i India, har ikke har gjort noe for å hindre at skilpadder blir viklet inn i garnene deres, ifølge Supraja Dharini i havverngruppen Tree Foundation.

Dharini forteller at mer enn 800 døde Olive Ridley-skilpadder ble skylt i land lørdag, og at ytterligere 100 ble funnet søndag.

– Et slikt stort tap av arten i løpet av én natt tilsvarer mer enn tre ganger så mange som det totale antallet som er registrert de siste seks årene i regionen, sier Dharini og legger til:

– Å si at dette er en tragedie er et alt for svakt uttrykk.

Mer enn 45 trålere fisket rundt 4 kilometer fra land bare dager før skilpaddene ble funnet døde, og det på tross av at regelverket sier at trålere skal oppholde seg minst 8 kilometer fra land, forteller Dharini.

Olive Ridley-skilpadden er klassifisert som sårbar av den internasjonale naturvernunionen (IUNC), og hekker på den indiske kysten mellom januar og april.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus