Meny

Smerud overtar U21-landslaget

NY SJEF FOR U21-GUTTA: Leif Gunnar Smerud er ansatt som ny trener for det norske U21-landslaget. (Video: TV 2)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere Hønefoss-trener Leif Gunnar Smerud erstatter Tor Ole Skullerud som trener for Norges U21-landslag.

Smerud ble presentert på en pressekonferanse på Ullevaal stadion torsdag. Smerud har signert en treårskontrakt med NFF.

37-åringen fikk ikke fornyet kontrakt med Hønefoss etter fjorårets nedrykk fra eliteserien. Han ble raskt koblet til en trenerjobb i Per-Mathias Høgmos landslagsapparat.

Men nå tar han over spillerne som med tiden skal opp i troppen til Høgmo.

- Dette er en av de mest spennende jobbene jeg kan tenke meg nå. Jeg ser frem til å bygge laget inn mot neste EM-kvalik, og i tillegg til å skape gode resultater med U21-landslaget handler det også i stor grad om å utvikle spillere til A-landslaget og jobbe tett med landslagssjef Per-Mathias Høgmo, sier Smerud til fotball.no.

Høgmo og Smerud har tette relasjoner. Høgmo var toppfotballsjef da Smerud jobbet med kvinnelandslaget under OL i Beijing i 2008. I fjor var Høgmo og Smerud begge nær å få trenerjobber i Vålerenga.

Smerud har tidligere vært trener i Mandalskameratene. Han kan i tillegg se tilbake på en spillerkarriere i klubber som Vidar, Lillestrøm, Viking og Lyn. I tillegg til trenerutdanning er Smerud utdannet psykolog.

Sist sesong kom det fram noe misnøye med Smerud i Hønefoss, blant annet på grunn av lederstilen.

Nå skal den unge treneren få Norge til en nytt mesterskapssluttspill, EM-sluttspillet i 2017. I 2013 tok U21-gutta bronsen i EM i Israel.

- Mine ambisjoner er å forberede laget til den kvalifiseringen. Vi må bygge et nytt lag og det viktigste for meg blir å få unge spillere opp i store klubber og inn på A-landslaget. Samtidig som vi også skal kvalifisere oss til mesterskap med U21, sa Smerud.

Toppfotballsjef Nils Johan Semb bregunner valget av Smerud med følgende:

- Leif Gunnar er en ung og spennende trener med et stort potensial. Han passer godt inn i den profilen som vi var på utkikk etter, og han har en solid fotballfaglig bakgrunn. U21 er det nærmeste nivået opp mot A-landslaget, og vi har lagt stor vekt på en sammenfallende filosofi i måten å jobbe på mellom A og U21, sier toppfotballsjefen til fotball.no.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus