Meny

Thailandsk opposisjonsleder villig til debatt

En tilhenger av regjeringen til Yingluck Shinawatra demonstrerer mot at Yingluck er siktet for korrupsjon. Han står ved siden av et bilde av Yinglucks bror, tidligere statsminister Thaksin Shinawatra. Foto: Chaiwat Subprasom / Reuters / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den thailandske opposisjonslederen Suthep Thaugsuban sier han gjerne stiller til debatt med statsminister Yingluck Shinawatra på direktesendt TV.

I flere uker har Suthep avvist enhver form for dialog med regjeringen til Yingluck, som opposisjonen krever skal gå av.

– Jeg er rede til å være folkets representant og snakke om politikk med Yingluck. Gi oss to stoler og en mikrofon, og send det på direkten så folket kan se, sa han torsdag.

Yingluck selv ventes ikke å møte opp i retten der en anklage mot henne for korrupsjon skal behandles torsdag.

Det thailandske kontoret for korrupsjonsbekjempelse har siktet henne for et subsidieprogram til landets risbønder som førte til at de fikk langt mer betalt enn markedsprisen.

I fire måneder har Yingluck kjempet for å beholde makten mot en opposisjon som har tatt kontrollen over store deler av Bangkoks gater og regjeringsbygninger.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus