Meny

Venstre truer med å trekke støtte til regjeringen

Venstres stortingsrepresentant Sveinung Rotevatn. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Venstre kan trekke støtte til regjeringen dersom Fremskrittspartiet prøver å kjøre slalåm i innvandringspolitikken, advarer partiets stortingsrepresentant Sveinung Rotevatn.

Rotevatn reagerer på en oppfordring fra tidligere Frp-formann Carl I. Hagen om å ta omkamper om de borgerliges innvandringspolitikk.

– Innvandrings- og utlendingsavtalen er en del av avtalen mellom regjeringspartiene og sentrumspartiene. Hvis regjeringen vil kjøre slalåm fra sak til sak i innvandringspolitikken, så sitter den ikke lenge, advarer Rotevatn overfor Aftenposten.

Hagen har tidligere sagt til avisen at regjeringen må stå fritt til å fremme forslag som går ut over det den har avtalt med Kristelig Folkeparti og Venstre. Regjeringen må også kunne forsøke å få Arbeiderpartiet med på forslag som de to sentrumspartiene har avvist i forhandlinger med regjeringspartiene Høyre og Frp, har Hagen sagt.

Rotevatn slår fast at avtalen om asyl- og innvandringspolitikk som er ventet å bli presentert av Frp, Høyre, Venstre og KrF i kveld, vil være bindende for fire år, og at den gjelder for hele innvandringsfeltet.

Verken Frp-leder Siv Jensen eller justisminister Anders Anundsen, som representerer regjeringen i forhandlingene om den nye avtalen, vil kommentere saken. Det vil heller ikke Høyres innvandringspolitiske talsperson Ingjerd Schou eller parlamentarisk leder Trond Helleland. KrFs representant i forhandlingene, Geir Bekkevold, opplyser at han ikke forholder seg til Hagens utspill og at han derfor ikke har flere kommentarer. Venstre-leder Trine Skei Grande ønsker heller ikke å kommentere Hagens tidligere uttalelser.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus