Venstre truer med å trekke støtte til regjeringen

Venstres stortingsrepresentant Sveinung Rotevatn. Foto: NTB scanpix
Venstres stortingsrepresentant Sveinung Rotevatn. Foto: NTB scanpix

Venstre kan trekke støtte til regjeringen dersom Fremskrittspartiet prøver å kjøre slalåm i innvandringspolitikken, advarer partiets stortingsrepresentant Sveinung Rotevatn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rotevatn reagerer på en oppfordring fra tidligere Frp-formann Carl I. Hagen om å ta omkamper om de borgerliges innvandringspolitikk.

– Innvandrings- og utlendingsavtalen er en del av avtalen mellom regjeringspartiene og sentrumspartiene. Hvis regjeringen vil kjøre slalåm fra sak til sak i innvandringspolitikken, så sitter den ikke lenge, advarer Rotevatn overfor Aftenposten.

Hagen har tidligere sagt til avisen at regjeringen må stå fritt til å fremme forslag som går ut over det den har avtalt med Kristelig Folkeparti og Venstre. Regjeringen må også kunne forsøke å få Arbeiderpartiet med på forslag som de to sentrumspartiene har avvist i forhandlinger med regjeringspartiene Høyre og Frp, har Hagen sagt.

Rotevatn slår fast at avtalen om asyl- og innvandringspolitikk som er ventet å bli presentert av Frp, Høyre, Venstre og KrF i kveld, vil være bindende for fire år, og at den gjelder for hele innvandringsfeltet.

Verken Frp-leder Siv Jensen eller justisminister Anders Anundsen, som representerer regjeringen i forhandlingene om den nye avtalen, vil kommentere saken. Det vil heller ikke Høyres innvandringspolitiske talsperson Ingjerd Schou eller parlamentarisk leder Trond Helleland. KrFs representant i forhandlingene, Geir Bekkevold, opplyser at han ikke forholder seg til Hagens utspill og at han derfor ikke har flere kommentarer. Venstre-leder Trine Skei Grande ønsker heller ikke å kommentere Hagens tidligere uttalelser.

Personvernpolicy