Narkosiktets forsvarer bekrefter politileder-kontakt

Eirik Jensen er siktet for korrupsjon. Foto: NTB scanpix
Eirik Jensen er siktet for korrupsjon. Foto: NTB scanpix

Den korrupsjonssiktede politilederen Eirik Jensen hadde kontakt med en 47 år gammel investor fra Bærum i en stor hasjsak, bekrefter 47-åringens forsvarer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg kan bekrefte at det har vært kontakt mellom min klient og Jensen, men kan ikke gå inn på hva kontakten besto i, sier 47-åringens forsvarer Benedict de Vibe til Dagbladet.

I hasjsaken i Bærum, som skal ha utløst mistankene mot Jensen, har 47-åringen innrømmet besittelse av mellom 80 og 90 kilo hasj. Denne mannen, som allerede har sittet flere uker i varetekt, har ifølge VG vært Jensens informant i en årrekke. Flere uavhengige kilder bekrefter dette, ifølge avisen.

Men overfor Dagbladet avviser Vibe at 47-åringen skal ha vært Jensens informant. Vibe uttaler videre at han er sterkt kritisk til at politiet har kontakt med kriminelle. Etter det VG kjenner til, har 47-åringen forklart at han har gitt penger til Jensen gjennom flere år.

Les saken: Politileder mistenkt for å ha beskyttet narkonettverk

Penger for beskyttelse

Ifølge TV 2 mistenkes Jensen for å ha beskyttet narkonettverket i Bærum i bytte mot minst 2 millioner kroner.

– Han er siktet for utilbørlig vinning fra denne navngitte personen i siktelsen, sier Hagen til VG.

Ifølge VG skal Spesialenheten for politisaker sitte på flere bevis enn 47-åringens forklaring, blant annet tekniske bevis.

Spesialenheten ønsket onsdag kveld overfor NTB ikke å kommentere bakgrunnen for saken eller innholdet i etterforskningen.

Bakgrunn: Profilert politileder siktes for korrupsjon i narkosak

Felle

Jensens forsvarer forteller til Dagbladet at Jensen nå grubler på om noen har satt opp en felle for ham, og hva motivet måtte være. Ifølge den tidligere polititoppen Finn Abrahamsen er det mulig at Jensen kan ha blitt utsatt for mennesker i det kriminelle miljøet som ønsker å hevne seg på ham.

– Får de en mulighet, kan de slå tilbake på en slik måte. Det har skjedd i Norge før, sier Abrahamsen til NTB.

Det var like før jul at politiet pågrep 47-åringen, hans kone og fire andre menn. I avhør har 47-åringen forklart seg om kontakten med Jensen. Jensen ble pågrepet mandag i garasjen på Politihuset i Oslo og fraktet til Asker og Bærum politidistrikt, hvor han siden har vært varetektsfengslet i isolasjon, siktet for grov korrupsjon. Jensen nekter straffskyld i saken.

Les også: Hasjsak skal ha utløst pågripelse av politileder

Personvernpolicy