Meny

Torres avverget Premier League-fiasko

Video: TV 2

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fernando Torres viste José Mourinho at det finnes målscorere i Chelsea. Med sitt tidlige mål i 1-1-kampen mot Galatasaray berget han ansikt for Premier League i mesterligaen.
Mesterligaen fotball menn onsdag:
Mesterligaen fotball menn ondsag, åttedelsfinaler 1. kamp:

 

Galatasaray (Tyrkia) – Chelsea (England) 1-1 (0-1)

Mål: 0-1 Fernando Torres (9), 1-1 Aurélien Chedjou (64).

Schalke (Tyskland) – Real Madrid (Spania) 1-6 (0-2)

Mål: 0-1 Karim Benzema (13), 0-2 Gareth Bale (21), 0-3 Cristiano Ronaldo (52), 0-4 Benzema (57), 0-5 Bale (69), 0-6 Ronaldo (90), 1-6 Klaas-Jan Huntelaar (90).

54.442 tilskuere.

– – -

Returkampene spilles 18. mars.

De tre første engelske klubbene som var i aksjon i cupspillet i årets turnering tapte alle 0-2. Torres sørget for et viktig bortemål da Chelsea skaffet seg et godt utgangspunkt i kampen om kvartfinaleplass.

– Vi er fornøyd med resultatet, men det er fortsatt en stor jobb å gjøre, sa Chelsea-spiller Frank Lampard.

En etterlengtet seier for de engelske klubbene glapp da Aurélien Chedjou utlignet på et hjørnespark midt i annen omgang. Han fikk møte Wesley Sneijders serve ganske alene mellom to forsvarere.

Da hadde det tyrkiske hjemmelaget kjempet seg inn i en kamp Chelsea en stund så ut til å skulle avgjøre ved å utnytte vertenes famlende forsvarsspill. Tre minutter tidligere misset Selcuk Inan en gedigen mulighet etter forarbeid av Sneijder og Didier Drogba. Fra kloss hold traff han stolpen.

Les også: Schalke rundspilt av Reals angrepstrio

Gjensyn

Det var gjensyn med gamle kjente for Mourinho og hans menn i Istanbul. Tidligere Chelsea-spiss Drogba scorer nå sine mål for Galatasaray, mens tidligere Manchester City-manager Roberto Mancini er lagets trener.

Mancini har ikke fått skikk på det defensive, og en tabbe av keeper Fernando Muslera kunne gitt Chelsea en drømmestart. Willian greide ikke å omsette gratismuligheten i mål, og Muslera avverget lobben hans med hodet.

Likevel var Chelsea i ledelse før det var spilt ti minutter. På en hurtig kontring spilte André Schürrle fram César Azpilicueta på venstresiden. Muslera ruste ut, og backen fant Torres som kunne sette ballen i åpent mål.

Det var ikke uventet tøffe tak og amper stemning, og Ramires måtte plastres etter å ha blitt felt av en albue.

Fornøyd

Rett før pause jublet Burak Yilmaz i noen sekunder for det han trodde var utligningsmålet, men spillet var stoppet fordi det var to baller på banen.

Chelsea hadde flere sjanser til å øke ledelsen i annen omgang, men Galatasaray kom stadig sterkere og fikk sitt utligningsmål. Mot slutten virket Mourinhos menn fornøyde med å ta 1-1 med seg hjem til London.

Første kamp i mesterligaens åttedelsfinaler ga Premier League en skikkelig blåveis. Tre 0-2-tap og Chelseas uavgjorte kamp er ikke mye å ta med seg. Det endte for øvrig med borteseier i alle kamper unntatt de to med engelsk bortelag.

Mens Arsenal og Manchester City står på kanten av mesterligastupet etter sine hjemmekamp, og Manchester Uniteds videre europacupdeltakelse henger i en tynn tråd, kan Mourinho og Chelsea i det minste gå til returkampen som favoritt.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus