Meny

Kaos da 61.000 personer ble innkalt til samme møte

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet måtte rykke ut etter at 61.000 personer hadde blitt innkalt til et møte ved en av arbeidsformidlingens filialer i Stockholm onsdag.

Ingen ved Arbetsförmedlingen har klart å gi et godt svar på hvorfor så mange personer ble innkalt til et ordinært rekrutteringsmøte samtidig.

– Jeg har ikke fått tak i sjefen, ikke sikkerhetssjefen heller. Så jeg kan ikke bekrefte noe, sier pressekontakt ved Arbedsförmedlingen, Christina Mångård, til Aftonblandet.

Flere tusen mennesker møtte opp utenfor arbeidsformidlingskontoret i Stockholm, og det ble lange køer av opphissede mennesker utenfor. Til slutt så de ansatte seg nødt til å tilkalle politiet.

Les også: Barnebrud kan få norsk enkepensjon

Ifølge politiet skulle det opprinnelig ha blitt sent ut 1.000 møteinnkallelser. Men så oppsto det en feil og 61.000 personer fikk i stedet innkalling til møtet.

Mange av de fremmøtte var opprørte og irriterte over kaoset og å måtte vente så lenge før de fikk informasjon om hva som egentlig pågikk.

– Mange har dratt fra barn og skole for å komme hit. Det er ti saksbehandlere på plass og de sender 60.000 mennesker hit, sier Johannes Jameel til Aftonbladet.

Les også: Vil innfører fremmøteplikt for EØS-borgere

– Jeg har reist fra Botkyrka for å komme hit. Hva skal jeg gjøre? Sjekk alle menneskene som er her, sier Selwan Dawood.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus