Kaos da 61.000 personer ble innkalt til samme møte

Politiet måtte rykke ut etter at 61.000 personer hadde blitt innkalt til et møte ved en av arbeidsformidlingens filialer i Stockholm onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingen ved Arbetsförmedlingen har klart å gi et godt svar på hvorfor så mange personer ble innkalt til et ordinært rekrutteringsmøte samtidig.

– Jeg har ikke fått tak i sjefen, ikke sikkerhetssjefen heller. Så jeg kan ikke bekrefte noe, sier pressekontakt ved Arbedsförmedlingen, Christina Mångård, til Aftonblandet.

Flere tusen mennesker møtte opp utenfor arbeidsformidlingskontoret i Stockholm, og det ble lange køer av opphissede mennesker utenfor. Til slutt så de ansatte seg nødt til å tilkalle politiet.

Les også: Barnebrud kan få norsk enkepensjon

Ifølge politiet skulle det opprinnelig ha blitt sent ut 1.000 møteinnkallelser. Men så oppsto det en feil og 61.000 personer fikk i stedet innkalling til møtet.

Mange av de fremmøtte var opprørte og irriterte over kaoset og å måtte vente så lenge før de fikk informasjon om hva som egentlig pågikk.

– Mange har dratt fra barn og skole for å komme hit. Det er ti saksbehandlere på plass og de sender 60.000 mennesker hit, sier Johannes Jameel til Aftonbladet.

Les også: Vil innfører fremmøteplikt for EØS-borgere

– Jeg har reist fra Botkyrka for å komme hit. Hva skal jeg gjøre? Sjekk alle menneskene som er her, sier Selwan Dawood.

Personvernpolicy