Madeleines datter heter Leonore

Leonore Lilian Maria, prinsesse og hertuginne av Gotland. Det er navn og tittel på det siste tilskuddet til den svenske kongefamilien.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Prinsesse Madeleine og mannen Chris O'Neill valgte dermed både utradisjonelt og tradisjonelt da de ga navn til sin lille datter, som ble født i New York forrige uke.

Kong Carl Gustaf innkalte onsdag den svenske regjeringen til ekstraordinært møte for å orientere om navnet på sitt nye barnebarn og hvilke titler hun har fått.

På det svenske kongehusets nettsider ble det onsdag også lagt ut bilde av den nyfødte prinsessen, som til daglig kun vil bli kalt Leonore.

Ifølge det svenske hoffet skal prinsessen døpes på forsommeren. Dato er imidlertid ikke offentliggjort ennå.

Les også: Glede over prinsesse Madeleines datter

Spansk navnesøster

Navnet er uvanlig blant svenske kongelige, men den lille prinsessen har to navnesøstre blant europeiske kongelige. Den ene er prinsesse Leonor av Spania (8), den eldste datteren til kronprins Felipe. Den andre er den nederlandske grevinne Leonore (7), et av barnebarna til Nederlands abdiserte dronning Beatrix.

At hun ville få navnet Lilian var det derimot mange som trodde. Prinsessen er oppkalt etter Madeleines grandtante prinsesse Lilian, som døde i fjor og som sto Madeleine svært nær.

Den nyfødte prinsessen er imidlertid overraskende ikke blitt oppkalt etter sin mormor, dronning Silvia. Derimot har hun trolig fått navnet Maria etter sin farmor, Eva Maria.

Bakgrunn: Prinsesse Madeleine fikk en datter

Nummer fem i tronfølgen

Prinsesse Leonore Lilian Maria er det første barnet til prinsesse Madeleine og Chris O'Neill, som giftet seg i fjor sommer. Hun er også det andre barnebarnet til kong Carl Gustaf og dronning Silvia.

Hun er foreløpig nummer fem i arvefølgen til den svenske tronen, etter kronprinsesse Victoria, prinsesse Estelle, prins Carl Philip og prinsesse Madeleine.

Personvernpolicy