United helt under båten i Piraeus

Manchester United imponerte ingen i Piraeus tirsdag. Engelskmennene er i mesterligatrøbbel etter 0-2-tapet mot Olympiakos.

Mesterligaen fotball menn tirsdag:

Åttedelsfinaler 1. kamp:

Olympiakos (Hellas) – Manchester United (England): 2-0 (1-0)

Mål: 1-0 Alejandro Dominguez (38), 2-0 Joel Campbell (54).

35.000 tilskuere.

Zenit St. Petersburg (Russland) – Borussia Dortmund (Tyskland): 2-4 (0-2)

Mål: 0-1 Henrikh Mkhitaryan (4), 0-2 Marco Reus (5), 1-2 Oleg Sjatov (58), 1-3 Robert Lewandowski (61), 2-3 Hulk (str. 70), 2-4 Lewandowski (71).

15.000 tilskuere.

- - -

Returkampene spilles 19. mars.

– – -

Spilles onsdag (returkamper 18/3): Galatasaray (Tyrkia) – Chelsea (England), Schalke (Tyskland) – Real Madrid (Spania).

Spilt 19/2 (returkamper 11/3): Arsenal (England) – Bayern München (Tyskland) 0-2, Milan (Italia) – Atlético Madrid (Spania) 0-1.

Spilt 18/2 (returkamper 12/3): Leverkusen (Tyskland) – Paris Saint-Germain (Frankrike) 0-4, Manchester City (England) – Barcelona (Spania) 0-2.

– Det er det verste vi har spilt i europacupen, det er sikkert, sa en skuffet United-manager David Moyes.

– Det var en virkelig dårlig prestasjon. Vi kom aldri i gang, og vi fortjente ingenting i kveld. Det overrasket meg, og spillerne har det vondt nå, fortsatte han.

– Jeg tar ansvaret. Det er mitt lag. Vi vet at vi må spille bedre, og den ene gode tingen er at returkampen står igjen.

Allerede etter åtte minutter rotet United det til i forsvaret og lot Alejandro Dominguez løpe igjennom, men fikk blokkert skuddet. Bortelaget hevet seg litt, men uten å skape noe som helst. I stedet var Hernan Perez farlig frempå etter 25 minutter. Hans dro av en svak Chris Smalling før han skjøt i nettveggen.

Olympiakos fortsatte å imponere. Uttellingen kom etter 37 minutter, om av den litt heldige sorten. Giannis Maniatis skjøt fra 20 meter, det hele så ufarlig ut, men ballen forandret retning på Dominguez og lurte David de Gea i United-målet fullstendig. Scoringen var Dominguez' tredje i årets mesterliga.

Arsenal-lån

Utover 3-0 i cornere og 60-40 i ballinnehav utrettet ikke Manchester United stort før pause. Moyes maktet ikke å få løftet sine disipler i pausen. I stedet kunne Joel Campbell, som grekerne har leid inn fra Arsenal, doble ledelsen for vertene etter 54 minutter.

Costaricaneren slo en frekk tunnel på Michael Carrick før han fra 20 meter med venstrefoten sendte ballen nede ved stolperoten bak De Gea. Ti minutter senere kunne Dominguez scoret sitt annet mål for kvelden, men hans avslutning gikk like utenfor.

– En skuffende kveld, men vi føler at vi fortsatt har en sjanse hjemme på Old Trafford, sa Uniteds midtbanespiller Michael Carrick.

– Vi kom hit med ønske om å vinne, men er fortsatt ikke slått ut. Det er ikke ideelt.

Mye på spill

Moyes gjorde flere bytter, og United våknet de ti siste minuttene. Robin van Persie, som hadde vært anonym, fikk en strålende mulighet etter 82 minutter, men utrolig nok skjøt nederlenderen over fra god posisjon. En scoring der ville gitt Manchester United et langt bedre utgangspunkt foran returkampen.

Den spilles på Old Trafford 19. mars. Da venter en stor oppgave for United. Laget er for lengst avhengt i kampen om seriemesterskapet hjemme i England. Avstanden opp til fjerdeplassen begynner også å bli stor. Det kan bety at laget som har vunnet den gjeveste europacupen tre ganger, må vinne årets mesterliga for å få billett til den pengestinne turneringen neste sesong.

Moyes har fått en stri debutsesong i United. De hjemlige cupene ga ingen suksess. Nå spøker det også for europadrømmene.

Etter en gresk tragedie, sett med United-øyne, i Piraeus. Det var også første gang Manchester United tapte mot et gresk lag. De ti første kampene ga 8-2-0.