Dortmund nær avansement etter målfest

Borussia Dortmund tok et langt steg mot kvartfinale i mesterligaen med 4-2-seieren borte mot Zenit St. Petersburg tirsdag.

Mesterligaen fotball menn tirsdag:

Åttedelsfinaler 1. kamp:

Olympiakos (Hellas) – Manchester United (England): 2-0 (1-0)

Mål: 1-0 Alejandro Dominguez (38), 2-0 Joel Campbell (54).

35.000 tilskuere.

Zenit St. Petersburg (Russland) – Borussia Dortmund (Tyskland): 2-4 (0-2)

Mål: 0-1 Henrikh Mkhitaryan (4), 0-2 Marco Reus (5), 1-2 Oleg Sjatov (58), 1-3 Robert Lewandowski (61), 2-3 Hulk (str. 70), 2-4 Lewandowski (71).

15.000 tilskuere.

- - -

Returkampene spilles 19. mars.

– – -

Spilles onsdag (returkamper 18/3): Galatasaray (Tyrkia) – Chelsea (England), Schalke (Tyskland) – Real Madrid (Spania).

Spilt 19/2 (returkamper 11/3): Arsenal (England) – Bayern München (Tyskland) 0-2, Milan (Italia) – Atlético Madrid (Spania) 0-1.

Spilt 18/2 (returkamper 12/3): Leverkusen (Tyskland) – Paris Saint-Germain (Frankrike) 0-4, Manchester City (England) – Barcelona (Spania) 0-2.

I en kamp der forsvarsspillet var av ymse kvalitet, vartet lagene opp med scoring etter scoring. Fire av målene kom i løpet av en halvsyk 13 minutters periode i annen omgang.

Dortmund fikk en drømmeåpning i Russland. Henrikh Mkhitaryan og Marco Reus sørget for 2-0 etter fem minutter. Reus sto først for et herlig forspill før Mkhitaryans åpningsmål. Deretter gikk det 70 sekunder før Reus selv kom på scoringslisten.

– Vi fikk kampen i vårt spor med de tidlige målene og dominerte en stund, men vi visste at Zenit ville komme tilbake, sa Dortmund-kaptein Sebastian Kehl.

Lewandowski-dobbel

Oleg Sjatov reduserte etter 58 minutter, men bare tre minutter senere var Robert Lewandowski på farten og sørget for 3-1 etter veggspill med sin polske landsmann Lukasz Piszczek.

Hulk hamret inn en nye redusering på straffespark via tverrligger etter 70 minutter. Dortmund gikk så rett i angrep, og Lewandowski scoret sitt annet mål da han satte inn 4-2-målet etter pasning fra Reus.

Scoringen var hans sjette i løpet av sju kamper i den gjeveste europacupen denne sesongen.

Rustent

Zenit-laget hadde ikke spilt obligatorisk kamp siden desember og virket rustent. Laget slapp inn ni mål i gruppespillet og leverte igjen forsvarsspill som er lite forenlig med ambisjoner om å nå langt i mesterligaen.

Dessuten måtte Andrej Arsjavin ut tidlig med det som så ut som en hamstringskade. Dortmund slo på sin side raskt tilbake etter 0-3-tapet for Hamburg i helgen.

– Det var klart for meg at mine spillere ville reise seg. Ingen kan beskylde dem for å mangle karakterstyrke, sa Dortmund-trener Jürgen Klopp.

– Likevel har vi en jobb igjen å gjøre i returkampen.

Det var den femte borteseieren på de fem første kampene i cupspillet i denne sesongens mesterliga.