Meny

– Brukte elektrosjokkvåpen mot politifolk

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 28-åring skal ha brukt elektrosjokkvåpen mot to kvinnelige politibetjenter da de troppet opp på døren hans i Trondheim.

Mannen møter i Sør-Trøndelag tingrett i morgen, tiltalt for flere brudd på straffe- og vegtrafikkloven, inkludert vold mot offentlig tjenestemann, trusler og promillekjøring.

Det var i april i fjor at to kvinnelige politibetjenter troppet opp på mannens dør ved midnattstider. De ville undersøke mulig promillekjøring, siden mannen skal ha krasjet bilen sin i et gjerde samme kveld.

Mannen skal ikke ha satt videre pris på besøket, og skal ha reagert med å aktivere et elektrosjokkvåpen mot politifolkene. Han traff ikke, siden politiet rakk å bruke pepperspray mot ham. Han skal videre ha motsatt seg arrestasjon ved å sparke en av betjentene i leggen og ansiktet.

Etter pågripelsen skal mannen ha truet med å drepe en av betjentene og familien hennes.

Tre måneder senere ble mannen tatt for å kjøre i 105 kilometer i timen i en 70-sone, står det å lese i tiltalen. På dette tidspunktet hadde ikke mannen gyldig førerkort.

Mannens forsvarer har foreløpig ikke vært tilgjengelig for kommentar. Saken går for Sør-Trøndelag tingrett onsdag.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus