Meny

Ugandisk tabloidavis navngir 200 homoseksuelle

Homofile i Uganda går svært vanskelige tider i møte etter at president Yoweri Museveni mandag undertegnet en ny lov som gjør at homoseksuelle kan dømmes til fengsel på livstid. Også ugandiske medier, som tabloidavisen Red Pepper (bildet), driver kampanje mot homoseksuelle. Foto: Stephen Wandera (AP Photo)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En ugandisk tabloidavis henger ut 200 av «landets fremste homoseksuelle» med navn og bilde.

Tabloidavisen Red Pepper har på forsiden av sin tirsdagsutgave overskriften «Avslørt». Inne i avisen blir 200 personer navngitt og med bilde hengt ut som homoseksuelle. Avisen har også flere artikler om påståtte homoseksuelle handlinger.

Avisoppslaget kommer dagen etter at president Yoweri Museveni undertegnet en ny og strengere lov som forbyr homoseksuell praksis og som gjør at homoseksuelle risikerer å bli fengslet på livstid.

Bakgrunn: Presidenten i Uganda signerte lov om homofili

Ugandiske aviser har også tidligere drevet kampanjer mot homoseksuelle. I 2011 ble den kjente homoaktivisten David Kato mishandlet til døde i sitt eget hjem etter at en avis hadde hengt ut homoseksuelle i landet med navn, bilde og adresser under tittelen «Heng dem».

Les også:

Museveni: - Ta bistanden deres og dra

Norge stanser bistand til Uganda

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus