Meny

Shampo: – Alle tok allergimedisinen

BRUKT DET SAMME: Vålerenga-trener Espen Knudsen sier han også har brukt allergimedisinen som førte til en positiv dopingprøve for Nicklas Bäckström under OL. (Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Allergimedisinen som førte til en positiv dopingprøve fra svenske Nicklas Bäckström under Sotsji-OL, blir brukt av «alle». Det sier tidligere NHL-proff Espen «Shampo» Knutsen.

– Jeg synes veldig synd på Nicklas. Slik jeg ser det, er det veldig uskyldig. Det er ikke dop du tar for å bli en bedre hockeyspiller, men for at det ikke skal klø i øynene, sier Knutsen til NRK.

Knutsen mener den svenske superstjernen bare har vært uheldig.

– Du får kjøpt det på apoteket. Så å si alle tok, sier den nåværende Vålerenga-treneren, som i sin tid spilte for både Anaheim Ducks og Columbus Blue Jackets i den nordamerikanske ligaen.

På spørsmål om han selv tok produktet i sin tid som NHL-spiller, svarer Shampo følgende.

– Jeg tok det også, ja.

Les også: Bäckström tatt for doping

Og det er ikke bare Knutsen av NHL-nordmenn som sier de har tatt middelet som felte Bäckström. Også Ole-Kristian Tollefsen har erfaringer med Zyrtec-D.

– Det er jo flere som bruker det, og der borte står det ikke på noen liste heller. Da var vi kanskje ikke klar over at det står på en liste i Europa, sier landslagskapteinen som sier han tok det da han var forkjølet og at han fikk det anbefalt av legen.

Også svenske Niclas Wallin forteller at middelet er svært vanlig i den amerikanske hockeyligaen.

– Jeg garanterer at alle har prøvd det, sier han til Expressen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus