Meny

Emilia (11) rører «alle»

To barn sitter ved siden av sin døde mor i Aleppo. Emilia (11) sendte 100 kroner til Røde Kors for å hjelpe. Foto: Skjermdump Røde Kors/ NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Emilia Melands brev til Røde Kors går som en farsott i sosiale medier.

Hittil har over 1,8 millioner lest det rørende brevet 11-åringen skrev til Røde Kors, melder NRK. 

«Til Røde Kors. Her har jeg gitt dere 100 kroner som dere kan gi til barna i Syria. Jeg sender det i posten fordi jeg ikke har bankkort. Håper dere får bruk for pengene. Dere er kjempesnille som hjelper de i Syria», skriver Emilia.

Røde Kors la ut bildet på sin Facebook-side og har fått enorm respons. Bildet har fått 46,919 «likes» og har blitt delt over 1,290 ganger.

– Det begynte jo med at jeg tenkte på hvor vondt de hadde det, med krigen og flyktningleirene, sier engasjerte og gavmilde Emilia til NRK.

Hun bestemte seg for å gjøre noe. Sammen med en venninne bakte hun kjeks, som hun solgte på døra til folk i Hardanger.

Faren sier til NRK at Emilia tok initiativ til dette helt på egenhånd.

Dette er ikke første gang et barn har skapt oppmerksomhet rundt krisen i Syria. Forrige uke plasserte SOS Barnebyer Johannes på en bussholdeplass i Oslo uten jakke i det kalde vinterværet:
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus