Meny

Cameron vil ikke ha ny koalisjonsregjering

David Cameron er lei av å styre sammen med Liberaldemokratene og ønsker ingen ny koalisjonsregjering, sier kilder nær den britiske statsministeren. Foto: Reuters / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De konservative kommer ikke til å danne noen ny koalisjonsregjering med Liberaldemokratene i Storbritannia, skriver Daily Telegraph.

Avisen siterer en av statsminister David Camerons fortrolige medarbeidere, som forteller at de konservative neste år vil gå til valg på et løfte om å styre alene.

Selv om partiet ikke oppnår majoritet i parlamentet, vil de konservative invitere Liberaldemokratene med i en ny koalisjon.

– Han er svært klar på dette, han ønsker ikke en ny koalisjon, sier avisens kilde.

En konservativ mindretallsregjering vil neppe leve lenge, og mye tyder på at det i så fall vil bli nyvalg relativt raskt, konstaterer Daily Telegraph.

14 måneder før neste valg, viser meningsmålinger at det britiske arbeiderpartiet har en solid ledelse på de konservative.

Labour har nå en oppslutning på rundt 38 prosent, mot 33 prosent for de konservative, viser en av de siste målingene.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus