Gulljentene hjem til gode klemmer

Artikkelen fortsetter under annonsen

Marit Bjørgen syntes det var deilig å være tilbake i Norge etter over to følelsesladde OL-uker i Russland.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tremilsheltene Bjørgen, Therese Johaug og Kristin Størmer Steira ble mandag kveld ønsket velkommen hjem av familie og venner på Gardermoen.

Tidenes mestvinnende kvinnelige vinterolympier fikk et hjertelig gjensyn og gode klemmer fra samboer Fred Børre Lundberg.

– Det skal bli godt å komme hjem og få en god middag, sa Bjørgen smilende til NTB.

Rognes-løperen hadde med seg hele tre gullmedaljer i bagasjen hjem fra Sotsji. Hun vil huske 2014-lekene for sine triste og gode stunder.

– Det har vært et spesielt OL med mange følelser. Vi fikk en tøff start og noen nedturer på midtveis, men så kom vi tilbake med gode resultater. Jeg har med meg tre gullmedaljer hjem. Det er jeg «super happy» med, sa Bjørgen.

Målbevisst

Therese Johaug hadde allerede helgens verdenscuprenn i Finland i tankene i det hun kom ut i ankomsthallen på Gardermoen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi drar allerede til Lahti på torsdag. Jeg tror det er viktig å bruke de kommende dagene hjemme godt. Det er et viktig renn fordi jeg fortsatt leder verdenscupen, og det ville vært vanvittig moro om jeg hadde klart å vinne den (sammenlagt), sa Johaug.

Kristin Størmer Steira syntes det var koselig å komme hjem og ha noen å si hei til. Hun fikk en vond start på lekene i Russland, men slo voldsomt tilbake da hun tok bronsemedaljen på tremila.

– Jeg fikk en dårlig start og hadde mange tanker etter skiathlonrennet. Det var noen tøffe dager og noen oppturer i skisporet. Det har vært et OL med mange følelser, sa Steira.