Meny

Kan ha fått tak i viktig spor i Madeleine-saken

KIDNAPPET: Madeleine McCann har vært savnet siden 2007. Både britisk og portugisisk politi etterforsker saken for å finne ut hva som har skjedd med jenta. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Britisk politi skal ha fått dokumenter om innbruddbruddstyver som opererte i nærheten av der Madeleine McCann forsvant.

Madeleine forsvant i 2007, da hun var tre år gammel, sporløst fra feriestedet Praia de Luz i Portugal der hun var med sin familie på ferie.

I tiden etter har britiske politi brukt store ressurser på å finne ut hva som har skjedd med den lille jenta.

Mandag melder flere britiske medier at britisk politi kan stå overfor et gjennombrudd i saken.

Ifølge Express har portugisisk politi overlevert et hittil hemmelig dokumenter til sine britiske kolleger. Dokumentene skal inneholde detaljer om tyverier og innbrudd som ble gjort nær det portugisiske feriestedet hvor Madeleine forsvant.

Mange av innbruddene ble begått av sigøynere, skriver Express.

Les også: Madeleine-saken: – Får ikke pågripe navngitte mistenkte

Innbruddstyver

LETER: Moren til den savnede jenta, Kate McCann, har ikke gitt opp å finne datteren Madeleine i live etter at hun forsvant under et ferieopphold i Portugal i 2007. Foto: ApLETER: Moren til den savnede jenta, Kate McCann, har ikke gitt opp å finne datteren Madeleine i live etter at hun forsvant under et ferieopphold i Portugal i 2007. Foto: Ap

Hovedteorien til britiske etterforskere er at Madeleine våknet av at tre innbruddstyver brøt seg inn i ferieleiligheten til familien, og at de dermed fikk panikk og tok henne med seg.

De tre tyvene hadde kort tid før Madeleine forsvant forsøkt å bryte seg inn i en annen ferieleilighet i nærheten. Også der lå det barn og sov, men foreldrene satt utenfor og styrtet inn og skremte vekk tyvene.

Da portugisisk politi begynte å etterforske Madeleine-forsvinningen, avfeide de ifølge Daily Mail innbruddsporet, noe britisk politi stiller seg svært kritisk til.

– Det var et innbrudd som gikk galt, sier en kilde til avisen, og legger til at dette nå er hovedsporet for britisk politi.

Les også: Moren til Madeleine: – Ikke gi opp

– Vi gjør fremgang

Til BBC radio forrige uke fortale Scotland Yars-sjef Sir Bernard Hogan-Howe at britisk politi er nærmere seg personene som bortførte Madeleine, men han nektet å svare på spørsmål når politiets hovedmistenkte vil bli avhørt.

NAVNGITTE TYVER: Scotland Yars-sjef Sir Bernard Hogan-Howe forteller at britisk politi kjenner til navnene til tre innbruddstyver de tror står bak bortføringen av Madeleine McCann. Foto: Sang, San / ApNAVNGITTE TYVER: Scotland Yars-sjef Sir Bernard Hogan-Howe forteller at britisk politi kjenner til navnene til tre innbruddstyver de tror står bak bortføringen av Madeleine McCann. Foto: Sang, San / Ap

Scotland Yard-sjefen innrømmet imidlertid at politiet kjenner navnene til mennene de mener står bak kidnappingen.

– Vi gjør fremgang i saken, fortalte han videre.

Britisk politi har de siste månedene sendt tre internasjonale forespørsler til portugisiske myndigheter. Ettersom britiske politi ikke har myndighet til å gjøre etterforskning i Portugal, må britene sende internasjonale forespørsler til Portugal hver gang de ønsker at undersøkelser gjøres på deres vegne.

Les også: Politiet har avhørt enke etter mistenkt i Maddie-saken

Utlover dusør

I overkant av 190.000 norske kroner er utlovet i dusør til personer som fører til identifisering av den eller de som er ansvarlige for bortføringen.

Madeleines foreldrene har kjempet en utrettelig kamp for å finne ut hvor datteren deres har blitt av. Da det ble kjent at Scotland Yard i sommer gjenåpnet etterforskningen av saken uttalte, at de vil gjøre det de kan for å finne jenta.

– Vi fortsetter å tro at det er en mulighet for at Madeleine fortsatt er i live, sa Redwood i en pressemelding.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus